Jachtbemiddeling Van der Veen en Centerpoint Charters verhuizen van Terherne naar Heeg

Jachtbemiddeling Van der Veen en Centerpoint Charters verhuizen van Terherne naar Heeg

“Heeg veel interessanter voor verhuur en jachtmakelaardij”

TERHERNE/HEEG (NL) – Jachtbemiddeling Van der Veen BV, Centerpoint Charters BV (voorheen van Erik en Cathy Fennema uit Sneek) en het jachtservicebedrijf en -verkoopbedrijf Jansen Yachts BV, ondernemingen van de Drentse watersportondernemer Evert Jansen, verhuizen eind maart 2020 van de Syl in Terherne naar De Draei in Heeg. Het enorme complex in Terherne dat wordt verlaten, wordt tot 1 april 2020 gehuurd van ex-jachtmakelaar Jan van der Veen. De deal in Heeg is nog maar net rond. Het is nog niet bekend wat er komt in de kantoren, servicewerkplaatsen en het grote boothuis in Terherne.

Evert Jansen uit Roden, op de foto in de overdekte verkoophaven in Terherne, verhuist zijn watersportbedrijven van Terherne naar Heeg.

Jansen’s bedrijven nemen voor 1 april 2020 hun intrek in het voormalige onderkomen van Rivéra Nautic Watersport van Richard en Vera de Wolf. Deze dealer van Maxima sloepen verhuisde eind december 2019 naar Wommels. Eerder zaten jachtverhuurder Stella Nova en botenbouwer Tyvano in het bedrijfspand in Heeg met een jachthaven met 120 ligplaatsen. De haven biedt een directe, brug- en sluisloze toegang tot de Hegemer Mar en aansluitende meren.

Meer leven in brouwerij
Jansen zegt te verkassen vanwege de mogelijkheid om de nieuwe locatie in Heeg op korte termijn te kunnen kopen en omdat de plek veel beter is voor de verhuur van zijn 34 kajuitmotorboten en de bemiddeling in de verkoop van motorjachten. “Heeg ligt centraal en ideaal in het Friese merengebied en het dorp is veel levendiger dan Terherne. Er lopen daar veel meer potentiële kopers rond. Omdat de haven kleiner is, 120 in plaats van dik 200, moeten we selectiever in de bemiddeling worden. We gaan ons richten op gebruikte motorjachten vanaf €80.000,-, de betere boten.”

Ook de reputatie van Heeg als centrum voor e-boating vindt hij als importeur van luxe elektrische sloepen uit Slovenië interessant. De ondernemer, die tien man in dienst heeft, zegt momenteel de verhuizing voor te bereiden en de deelname aan de watersportbeurs Boot Holland van 7 tot en met 11 februari 2020 in Leeuwarden. “Daar staan we met zeven mooie jonge jachten en een nieuwe elektrische tendersloep met hefdak.” Op Boot Düsseldorf staat hij niet: “Veel te duur”.

Meer info:
www.jachtbemiddeling.com
www.centerpoint.nl
www.jhterherne.nl
www.friesnieuws.nl/eindeloos-varen-met-elektrische-tendersloep-met-uniek-hefdak-met-zonnepanelen/
www.riveranautic.nl/maxima-boats
www.boot-holland.nl
www.boot.de

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Jachtbemiddeling Van der Veen verdwijnt als naam en onderneming uit Terherne.

Janssen verhuurt aan de Syl in Terherne sloepen en motorjachten. Die gaan allemaal mee over naar de Draei in Heeg.

Voor deze elektrische sloep ziet Jansen meer verkoopmogelijkheden in e-boatdorp Heeg.