Westerdijk Earnewâld start met verhuur van elektrosloepen op toplocatie

Westerdijk Earnewâld start met verhuur van elektrosloepen op toplocatie

Drie luxe stekkersloepen met extra grote actieradius

EARNEWÂLD (NL) – De motorjachtverhuurders en bouwers van Noblesse Cruisers, Wieger Westerdijk en zijn echtgenote Sietske Nijboer uit Earnewâld, stellen de bezoekers van Nationaal Park De Alde Feanen vanaf dit voorjaar in de gelegenheid om heel stilletjes het wereldwijd unieke natuurgebied te verkennen. Eén van hun bedrijven, Yachtcharter Westerdijk, verhuurder van negen luxe motorjachten pal naast hotel-restaurant Princenhof, heeft namelijk drie nieuwe elektrosloepen aangeschaft bij e-sloepenbouwer Klaas Goos in Grou.

De e-sloepen van Yachtcharter Westerdijk bieden plaats aan 8 à 10 personen en kunnen met die bezetting zonder problemen Earnewâld-Leeuwarden heen en terug varen zonder bijladen, inclusief een tocht van anderhalf uur door de grachten van de oude binnenstad van Leeuwarden. Foto: www.frieslandholland.nl

Ook volledig elektrisch varen naar Leeuwarden, Grou en De Veenhoop en verderweg gelegen dorpen is nu vanuit Earnewâld mogelijk met de reeds op diverse locaties zwaar beproefde stekkerboten. Ze worden onder andere in Amsterdam ingezet. In de hoofdstad moeten vanaf 2025 alle boten die door de historische binnenstad varen elektrisch voortgestuwd zijn. Verder mag je met de e-boats van Sloepverhuur Westerdijk in het natuurpark De Alde Feanen uitgezette electric only routes bevaren.

Stil 6.60
Het gaat om klassiek gelijnde polyester en vrij luxe uitgevoerde sloepen van het merk S Boats. Het door Westerdijk gekochte model is afgeleid van historische zeil- en roeireddingssloepen. De ‘S’ staat voor stil en dat zijn de boten met een 3,5 kW elektromotor ook. “Heel stil zelfs”, verzekert Wieger Westerdijk. “De aandrijfeenheid, een zogenaamde POD motor, is onder de boot gemonteerd. De toepassing van dit type motor biedt praktische voordelen zoals geen ruimteverlies door een grote motorkist in de kuip en continue, zeer effectieve koeling door vaarwater.”
De Stil 6.60 heeft een lengte van 6,60 meter, een breedte van 2,20 m, een doorvaarthoogte van 94 cm en een diepgang van 65 cm. De besturing geschiedt op de meest comfortabele wijze, namelijk via een console met stuurwiel, dus niet met een helmhout, de roerstok die we kennen van open zeilboten en skûtsjes.

Groot bereik
Door de onderdekse plaatsing van speciale grote bootbatterijen hebben de nieuwe huursloepen van Westerdijk een actieradius van over de 150 km, goed voor varen van zonsopgang tot zonsondergang.

Meer info:
www.frieslandtravel.com/nl/varen/hotel-sloep-vakanties (vroeg boekbare sloepvakanties met SGR-garantie)
www.facebook.com/sloephuren/
www.westerdijk.com
www.np-aldefeanen.nl
www.stilboats.nl/stil-6-60-polyester/
www.princenhof.nl (hotel en restaurant aan vaarwater)

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Varen door Leeuwarden is minstens zo leuk als varen door de binnenstad van Amsterdam. Foto: www.frieslandholland.nl

In Nationaal Park De Alde Feanen zijn electric only routes uitgezet. Foto: www.frieslandholland.nl

Hotel-restaurant Princenhof in Earnewâld, het hart van Nationaal Park De Alde Feanen, is een topplek voor het houden van een meerdaagse hotel+sloep vakantie. Zie www.frieslandtravel.com/nl/varen/hotel-sloep-vakanties