Groeten van Ameland……

Groeten van Ameland……

De medewerkers en directie van het bureau voor toerisme Friesland Holland wensen u een goede gezondheid en een flinke vooruitgang in 2020, al kan stilstand ook prettig zijn.

Blijft u zich vooral druk maken over de toekomst. Als we de meeste klimaatwetenschappers mogen geloven, ziet die er niet beroerd uit voor vakantieland Friesland.

Over enkele eeuwen hoeven wij, inwoners van Nederland en buurlanden, niet meer met TUI of Corendon naar verre warme bestemmingen als Turkije, Griekenland en Gambia. Dan zijn de Friese Waddeneilanden dé mediterrane en tropische verrassingen, door de stijging van de zeespiegel weliswaar fors verkleind. Van de blubber, die de Waddenzee thans bijna onbevaarbaar maakt, hebben de veerboten dan ook geen last meer.

Mocht het in de Noordzee te druk zijn, dan wordt voorspeld dat Bakkeveen en Appelscha, zandverstuivingen in de Friese Wouden, hun achterstand op het gebied van toerisme kunnen inhalen als Friese Rivièra. De verwachting is dat Gaasterland het nieuwe Vlieland wordt, nu het eiland van chique kunstminnende lieden met een door ouderdom vaal geworden groen imago.

Voor het geval u zich geen goed beeld kunt vormen van een hete vakantie in Friesland, tonen wij hieronder exclusieve beelden van hoe Ameland er over 1000 jaar waarschijnlijk uitziet, inclusief bungalowpark Boomhiemke.

Op het Noord-Friese platteland is geen veerhaven meer, want Holwerd aan Zee is dan Holwerd onder Water, een locatie waarover archeologen van de universiteit van Heidelberg zich hogelijk verbazen. Wie heeft dit bedacht?

Meer info:
www.holwerdaanzee.nl
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/zijn-alle-voorspellingen-over-de-stijging-van-de-zeespiegel-overdreven~b3c2bd2a/
www.vvvameland.nl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief