Motor Yacht Experience bij Veldman Charters in Sneek op 28 en 29 maart 2020

Motor Yacht Experience bij Veldman Charters in Sneek op 28 en 29 maart 2020

Proefvaren, routeinformatie, proeverij ‘Lekker aan boord’ en Boat Bike Show

SNEEK (NL) – Het watersportseizoen in Nederland begint met een open weekend van Veldman Charters aan de Zwolsmanweg op watersportpark ’t Ges in Sneek op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020. Richard en Jacqueline Veldman, verhuurders van 20 luxe 2- tot 8-persoons motorjachten, komen dit jaar met een uitgebreider programma dan voorheen vanwege de jaarlijks toenemende belangstelling voor hun open huis, maar ook omdat ze dit jaar voor het eerst geen stand op Boot Düsseldorf hebben. Ze zijn echter wel via het bureau voor toerisme Friesland Holland en de daarbij behorende formule Boat Charter Friesland op Europa’s grootste watersporttentoonstelling vertegenwoordigd.

Een vakantie met een gehuurd kajuitmotorjacht is een sensatie vergeleken met een vakantiehuis op een bungalowpark: elke dag een ander uitzicht en daar aanleggen waar wat te beleven valt of waar het juist heel rustig is. Op de foto de vierpersoons Selene van Veldman Charters te Sneek. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuws.

Het belangrijkste onderdeel van Veldman’s motorbootevenement, dat dagelijks gratis toegankelijk is van 10.00 tot 17.00 uur, is het proefvaren met verschillende huurjachten. De proefvaarten krijgen een extra dimensie in de vorm van een tiental aanvullende activiteiten en stands op het haventerrein, zoals demonstraties van Vaarschool Friesland van Arthur Verheijen, een stand van recreatieschap Marrekrite (verantwoordelijk voor de gratis ligplaatsen in de Friese natuur en fietsnetwerk Friesland) en de aanwezigheid van de rolstoelvriendelijke motorboot Quincy. Dit jacht van de Stichting Varen met Wielen heeft de haven van Veldman als thuisbasis.
Paviljoententen langs de haven bieden onderdak aan de vaar- en fietskaarten en reisgidsen van het bureau voor toerisme Friesland Holland, de proeverij ‘Lekker aan boord’ met Friese speciaalbieren en diverse soorten kaas en droge worst — die ter plekke ook gekocht kunnen worden — en de Boat Bike Show. Fietsspecialist Sikko Brouwer van het grote 2Wielercentrum Joure toont en demonstreert diverse compacte toerfietsen en e-bikes voor aan boord, onder andere ‘The best bike on board 2020’.

Lees meer Motor Yacht Experience bij Veldman Charters in Sneek op 28 en 29 maart 2020