Jachtverhuurder Zijda Sneek breidt uit vanwege groeiende belangstelling uit Tsjechië

Jachtverhuurder Zijda Sneek breidt uit vanwege groeiende belangstelling uit Tsjechië

Twee nieuwe motorjachten en verlenging van boot naar 12-persoonsuitvoering

SNEEK (NL) – Het aan de Zoutepoel in Sneek gevestigde jachtverhuurbedrijf Zijda breidt de vloot met huurmotorjachten voor de zoveelste keer uit. Voor het vaarseizoen 2020, dat al in maart begint, worden een zespersoons Irnzor- en een vierpersoons Bege-kruiser in de vaart genomen.

Jachtverhuurder Klaas Zijda in een gebruikte Bege-kruiser die door zijn eigen werf wordt getransformeerd naar een extra luxe motorjacht met een gloednieuw interieur.

De onderneming heeft straks 36 stalen motorjachten in de haven, die voornamelijk door Duitsers, Nederlanders en Tsjechen worden gehuurd. Vooral de toename van vaargasten uit Tsjechië is de laatste jaren opvallend. Achter die groei zet de in Praag gevestigde touroperator Daniël Hagen van Holandsko na lodi. Hij is ook de sponsor van televisieuitzendingen van de Tsjechische nationale omroep over pleziervaren in Nederland. Friesland komt 5 december 2019 een half uur lang in beeld in het reisprogramma Bedekr met de presentatoren Martin Písařík en Jitka Ježková. Eerstgenoemde was de afgelopen zomer in Sneek, onder andere in grand-café restaurant De Walrus Sneek van Johannes Klaversma voor het maken van opnamen van Friese menu’s.

Lees meer Jachtverhuurder Zijda Sneek breidt uit vanwege groeiende belangstelling uit Tsjechië