Jonkheer wordt kamerheer: Tjalling van Eysinga begint bed and breakfast

Jonkheer wordt kamerheer: Tjalling van Eysinga begint bed and breakfast

Acht kamers met adellijke allure in Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

SINT NICOLAASGA (NL) – Voor prijzen tussen de €130 en €175 euro per nacht kun je sinds een paar weken met z’n tweeën een duik nemen in de adellijke sfeer van de familie Van Eysinga in Sint Nicolaasga, in Huize Boschoord. Dat ligt in een bosrijk landgoed, vijf kilometer ten zuiden van koffiestad Joure, naast historisch landgoedhotel Stoeterij De Oorsprong van Vanessa en Jan-Willem Schlösser.

Villa Huize Boschoord wordt 13 september 2019 geopend door Arno Brok, de Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân.

Slapen als een vorst kon al op Landgoed Epemastate (1625) van de Van Eysinga’s in IJsbrechtum, ten westen van Sneek. Daar is een suite gecreëerd in het poortgebouw. Als je in de woning van de poortwachter Friese romantiek en antiek wilt beleven, moet je echter een nog beter gevulde geldbuidel meenemen en die inleveren bij hotel Van der Valk Exclusief in Sneek, de verhuurder en organisator van party’s in en om het kasteeltje.

Huize Boschoord
Jonkheer Mr. Tjalling van Eysinga en zijn echtgenote Anneke van Eysinga-De Bruijn laten hun nieuwe bed and breakfast Huize Boschoord, gebouwd als villa in 1871, vrijdag 13 september 2019 om 16.00 uur openen door Arno Brok, de Friese Commissaris van de Koning. Dat is bijna vanzelfsprekend. Tjallings in 2018 overleden vader Cornelis, dominee Cees, was namelijk ooit kamerheer van Koningin Juliana en Beatrix en was getrouwd met Barones van Harinxsma Thoe Slooten. Boven de boomtoppen uitstijgende connecties dus.

Jort Kelder
Naar verluidt is televisiepresentator, journalist en oud-geld-specialist Jort Kelder 13 september ook van de partij. Die bracht Tjalling van Eysinga meerdere keren in beeld als koddige edelman in het tv-programma ‘Hoe heurt het eigenlijk?’

Acht kamers
De familie Cees van Eysinga woonde vanaf 1968 in Huize Boschoord, een rijksmonument. Het is Tjallings ouderlijk huis.
Je kunt als gast kiezen uit acht kamers met ondeugende namen als ‘De Speelkamer van de Freules’, ‘De Slaapkamer van Jonkheer Tjalling’, ‘De Kleedkamer van de Barones’ en ‘De Meidenkamer’. Je hond of hinde moet je thuis laten. Tjalling en zijn echtgenote gaan de tent zelf runnen, dus geen “pinguïns” van Van der Valk in de bossen van Sint Nicolaasga.

Meer info:
www.huizeboschoord.nl
www.rijksmonumenten.nl/monument/528682/boschoord/sint-nicolaasga/
www.epemastate.nl
www.statenstinzen.nl/staten-en-stinzen/epemastate/
www.adelinnederland.nl
www.hoteldeoorsprong.nl

Vorstelijke vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Bed and Breakfast Huize Boschoord.

Landgoedhotel en voormalige Friese Paard-stoeterij De Oorsprong bevindt zich naast Huize Boschoord.