Kerst 2022: Het grootste lichtspektakel ooit in vernieuwde Orchideeën Hoeve

Kerst 2022: Het grootste lichtspektakel ooit in vernieuwde Orchideeën Hoeve

Kerstmarkt, kaarsjesavonden en passende live muziek

LUTTELGEEST-NOORDOOSTPOLDER (NL) – Voor een kerstmarkt of een sprookjesachtig en fleurig kerstdecor hoeven inwoners van Nederland niet ver. Het Junglepark van tropisch paradijs De Orchideeënhoeve in Luttelgeest in de Noordoostpolder is één groot kerstspektakel van 1 tot en met 31 december 2022. Op de avonden van 9 tot en met 11, 14 tot en met 18, 22 en 23 december en van 27 tot en met 30 december 2022 is het park zelfs tot 21.30 uur geopend. Dagelijks om 16.30 uur, als start van de voornoemde kaarsjesavonden, ontsteken Kerstelfjes duizenden échte kaarsen, een traditie die dit jaar voor de 38-ste keer plaatsvindt in De Orchideeënhoeve van de familie Maarssen, woonachtig in het Friese Spanga.

De Orchideeënhoeve in kerstsfeer. Archieffoto’s: Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân en reisorganisatie www.frieslandhollandtravel.nl

Nieuw is de kerstmarkt middenin het park. “Door de onlangs afgeronde verbouwing van het Junglerestaurant en de winkel moest de kerstmarkt verhuisd worden en hebben wij hiervoor een gloednieuwe locatie gecreëerd nabij de Vlinder Vallei”, vertelt directeur Thomas Maarssen toe. “Van 7 tot en met 23 december vind je er dertig marktkraampjes gevuld met allerlei decembercadeaus, een gezellig horecaplein en een podium waarop kerstkoren optreden tijdens de kaarsjesavonden.”

Alles wat groeit en bloeit staat in de schijnwerpers op het kerstfeest van De Orchideeënhoeve en ieder jaar weer anders. Maarssen: “Dit jaar staan er maar liefst veertig verschillende bromelia’s in de spotlights. Die zorgen samen voor een ware kleurexplosie.”

De kaartverkoop is inmiddels gestart op www.winterdroom.nl. Het park is rolstoeltoegankelijk en rollatorvriendelijk en er is volop vermaak voor kinderen.

Meer info:
www.orchideeenhoeve.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl

Meer info over vakantieland Friesland:
www.frieslandholland.nl