Kinderen rechercheren in Leeuwarder dierentuin

Kinderen rechercheren in Leeuwarder dierentuin

Publicatiedatum: 2 maart 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zoo Scene Investigation

 

LEEUWARDEN (NL) – In Aqua Zoo Friesland is een dode kroonmaki gevonden. Het is duidelijk dat het dier geen natuurlijke dood is gestorven. Op de plaats delict zijn aanwijzingen gevonden van verschillende mogelijke verdachten. Van wie zijn de sporen die zijn achter gelaten? Wat hadden de verdachten te zoeken op het plaats delict?

Op zaterdag 3 maart 2012 kunnen kinderen meedoen aan de activiteit Zoo Scene Investigation, waarbij ze aan de slag gaan als rechercheur en samen het misdrijf proberen op te lossen.

Gekleed in echte onderzoeksjassen en met behulp van loep, kwast, pincet en andere onderzoeksmaterialen gaan de kinderen aan de slag om de dader te vinden. Het plaats delict is afgezet en de onderzoekertjes verzamelen allerlei bewijsmateriaal. Voorzichtig, om geen sporen uit te wissen, wordt het bewijsmateriaal met behulp van een pincet in een zakje gedaan en voorzien van een etiket met naam en vindplaats.

De gevonden bewijsmaterialen worden aandachtig bestudeerd en geanalyseerd. Van wie zijn de gevonden braakballen? En welke verdachte is een pluk vettige haren verloren? Zo vinden de kinderen steeds meer bewijzen tegen de mogelijke dader. Zitten de jeugdige onderzoekertjes op het goede spoor en vinden ze de dader óf blijft de moord op de kroonmaki een onopgelost mysterie?

Zoo Scene Investigation, zaterdag 3 maart 2012 om 13.30 uur, € 6,75 per persoon, inclusief activiteit, patat en drinken, maar exclusief entree. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven.

Informatie voor bezoekers

Openingstijden: oktober t/m april 10.00-17.00, mei t/m september 9.30-18.00
Entreeprijzen: volwassenen Euro 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar Euro 14,50
Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden, tel.: 0511-431214, www.frieslandzoo.nl