Koks van Fries hotel-restaurant gaan met kerst de boer op

Koks van Fries hotel-restaurant gaan met kerst de boer op

’t Schippershuis in Terherne aan Sneekermeer

TERHERNE (NL) – De koks van hotel en restaurant ’t Schippershuis in Terherne aan de Snitsermar (Sneekermeer) in Friesland gaan deze maand de boer op. Voor de feestdagen 24, 25 en 26 december 2020 kun je bij het horecabedrijf van Suzanne Kloosterman, ook eigenaresse van de exclusieve trouwlocatie Tjserke in Terherne, kerst-thuismenu’s bestellen. Deze staan voor bedragen van €35,- (4 gangen) tot 6 gangen (€53,50) op de prijslijst en je kunt ze ’s middags ophalen.

Je bent een rund als je met vlees stunt, daarom zijn de Groningse blaarkoppen en de koeien van het ras Verbeterd Roodbont van Suzanne Kloostermans vader Klaas Kloosterman in Broek bij Joure de leveranciers van het rundvlees aan de keuken van ’t Schippershuis. De dieren, 40 stuks, bivakkeren in het 35 hectare grote landgoed en natuurgebied Trijntje Wiel en worden op biologische wijze gehouden. Van Huisstede in Dronrijp is de slager.In de open stal, van links naar rechts: Mark van Noord, Gerlof Blaauwbroek, Lindi van de Vondervoort en Suzanne Kloosterman. De hond op de foto is de Jack Russell Terriër Spartacus. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland.

Het is niet zo dat je met kokende, dampende en klotsende potten en pannen in de kofferbak huiswaarts gaat. “Het is een half doe-het-zelf-pakket,” zegt chef-kok Mark van Noord uit Drachten. “Je krijgt de amuses, steak tartaar, gebrande diepzeegarnaal, wortel-gembersoep, entrecôte, kaasplank en chocoladetaart koud en vers overhandigd. Wat opgewarmd moet worden, warm je thuis op.”

Afwassen….
Van Noord en zijn rechterhand Gerlof Blaauwbroek uit Heerenveen gaan nog een stapje verder als het om de feestbeleving gaat. “We kunnen op verzoek het kerstmenu ook op locatie klaarmaken. Dat kost voor vier uren presentie €150,-. De prijs is inclusief bestek en servies. Afwassen doen we op de zaak, waar we een vijf man sterk team hebben om wat bijzonders van de kerstdagen in coronatijd te maken.”

Hotel-kerstarrangementen
Hotelmanager Lindi Van de Vondervoort heeft voor mensen die niet thuis, maar op een vakantieadres de kerstdagen willen doorbrengen, twee hotelkerstarrangementen samengesteld. Eén nacht in het tien kamers tellende hotel met een luxe 5-gangen-diner komt op €109,50 per persoon op basis van twee personen in een kamer. Voor twee nachten met veel toeters, bellen en slingers moet je €199,50 per persoon neertellen. Voor een verlengingsnacht wordt €45,- per persoon gerekend en dat is inclusief een royaal ontbijt.

Meer info:
www.tschippershuis.nl
www.tsjerke.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Hotel-restaurant ’t Schippershuis in Terherne. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland.