Kruiden plukken en thee maken

Kruiden plukken en thee maken

Publicatiedatum: 2 augustus 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

15 augustus 2013 in De Kruidhof

 Kruiden plukken en thee maken

BUITENPOST (NL) – Op 15 augustus 2013 organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost een avondrondleiding over de 17 thematuinen. Deelnemers drinken na afloop op het terras kruidenthee waarvoor ze zelf de kruiden geplukt hebben.

De rondleidingen bieden een unieke gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere collecties kruiden en geneeskrachtige planten die De Kruidhof rijk is. Gidsen leiden u rond en vertellen over de achtergronden van bijzondere plantennamen, leuke anekdotes, legendes over kruiden of een historisch verhaal horend bij een plant. Er is ook imker aanwezig bij de bijenstal in de kleurrijke vlindertuin die u meeneemt in de wondere wereld van de bijen.

Kruiden kijken en plukken in De Kruidhof. Genieten van thee van zelfgeplukte kruiden op het terras van het tuinrestaurant van De Kruidhof.

Kruiden kijken en plukken in De Kruidhof.

Genieten van thee van zelfgeplukte kruiden op het terras van het tuinrestaurant van De Kruidhof.

Deelname
De wandeling begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Opgave via info@dekruidhof.nl  is gewenst, maar niet verplicht. U betaalt de gewone entreeprijs voor De Kruidhof, inclusief de rondleiding en een kop verse kruidenthee. Na afloop is er gelegenheid om uw eigen kruidenthee te drinken en eventueel planten of kruiden uit onze eigen kwekerij te kopen. Daarnaast kunt u in de winkel ook onze oliën of  scrubproducten uit de tuinen aanschaffen. De museumkaart en de jaarkaart van De Kruidhof zijn op deze avond niet geldig.
Info De Kruidhof: www.dekruidhof.nl
Info vakantiebestemming Friese Wouden: www.oostfriesland.info