Kunst in moeras Rottige Meente tot 1 december

Kunst in moeras Rottige Meente tot 1 december

Publicatiedatum: 3 November 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Kunstroute Friesland: Out of Space verlengd!

Eén van de kunstobjecten van de door de televisieomroepen AVRO en Omrop Fryslân landelijk bekend geworden Out of Space.
Eén van de kunstobjecten van de door de televisieomroepen AVRO en Omrop Fryslân landelijk bekend geworden Out of Space.

MUNNEKEBUREN (NL) – Tip van de burgemeester van de Zuid-Friese gemeente Weststellingwerf, Gerard van Klaveren: Naar aanleiding van de vele recente televisieuitzendingen over Out of Space, kunst in de natuur van de Rottige Meente, is de openluchtexpositie tot 1 december 2010 geopend. De afgelopen zomer hebben al 30.000 mensen de route van Staatsbosbeheer gewandeld. Wie dat nu gaat doen moet zeker laarzen aantrekken, want de paden zijn doorweekt, maar de kunstobjecten staan er nog goed voor.

Er zijn in het voorjaar van 2010 tientallen nationale en internationale kunstenaars neergestreken in het natuurgebied Rottige Meente van Staatsbosbeheer ten westen van Wolvega. Out of Space plaatst hun blik op de ruimte in een nieuw perspectief. Het is een tijdelijke kunstbroedplaats. Out of Space verwijst naar de schaarse ruimte in Nederland, een ruimte die gebruikt moet worden door veel verschillende mensen en voor verschillende doelen, die soms met elkaar botsen. De kunstenaars breken de heersende problematiek open door ons de ruimte op een confronterende manier voor te spiegelen en te laten beleven.

Kunstbroedplaatsen

Kunstroute Friesland is een nieuw project van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
Kunstroute Friesland is een nieuw project van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Kunstbroedplaats is de noemer waaronder de Stichting Rerun Producties kunstprojecten in de natuur realiseert. De eerste edite, Kunstbroedplaats, kwam tot stand in Nationaal Park De Weerribben in 2005 bij Ossenzijl. De tweede editie, Kielzog genaamd, was in 2008 in het Waterloopbos in Marknesse in de Noordoostpolder. In 2010 werd de derde kunstbroedplaats onder de titel Out of Space ontwikkeld in het voormalige turfwingebied in Munnekeburen en Nijetrijne. De Stichting Rerun Producties is een non profit organisatie. Sinds 1988 houdt zij zich bezig met sociale, maatschappelijke en culturele thema´s door middel van publicaties, documentaires en kunstprojecten.

Info en kaart Out of Space-wandelroute: http://www.kunstbroedplaats.nl/os%20kaart.html

Info Rerun kunstprojecten in de natuur: www.rerunproducties.nl

 

Slideshows Rottige Meente:

Medewerkers van Friesland Holland Tourist Information hebben een deel van de route in Weststellingwerf’s wetland gelopen en deze impressie gemaakt. Ze hadden geen laarzen aan, maar dat is wel een must!

{jkefel kefelui=[sliders] title=[Kunst in het moeras]} {/jkefel} {jkefel title=[Mensen in het moeras]} {/jkefel} {jkefel title=[Wonen in het moeras]} {/jkefel} {jkefel title=[Natuur in het moeras]} {/jkefel}
{jkefel title=[Molens in het Moeras]} {/jkefel}
{jkefel title=[Paden in het moeras]} {/jkefelend}