Match Race Sailing: team versus team

Match Race Sailing: team versus team

Publicatiedatum: 10 januari 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Nieuw bedrijfsuitje van Friesland Holland

HEEG (NL) – Friesland Holland Events en Ottenhome Heeg Events gaan nog nauwer samenwerken om in het binnen- en buitenland jonge mensen te enthousiasmeren voor de zeilsport in Friesland en bedrijven te interesseren voor teamgeestversterkende sailing events. Als basis dienen Fox’en, zoals de snelle Fox F3, één van de drie promozeilboten van Friesland Holland.

Match Race Saling voor bedrijventeams is het eerste arrangementen dat uit de samenwerking voortvloeit. In een Friesland Holland F3-matchrace gaan twee teams, met twee of meer boten per team, tegelijk van start, midden op het Heegermeer. Het is de bedoeling dat de teams zo compleet mogelijk en ongeschonden de thuishaven, de jachthaven van Ottenhome Heeg, bereiken. De finish is de overdekte barbecueplaats. De teams zijn strijdende armada’s. Ze moeten een eenheid blijven en als eenheid het concurrerende team het zo lastig mogelijk maken, dit binnen het kader van de geldende vaarregels. Een goede taakverdeling binnen het team is daarbij essentieel. Matchracen bevordert de teambuilding enorm; iedereen heeft een hoofdrol, dus niet alleen de roerganger of de fokkenist. Deelnemers van een bedrijf hoeven de zeilsport niet machtig te zijn. Ottenhome levert indien nodig schippers.

Bénéteau 25.7 S First. Bénéteau 36.7 First

Bénéteau 25.7 S First.

Bénéteau 36.7 First

Bénéteau
Fox-bouwer en –verhuurder Ottenhome Heeg toont in haar stand 14E12 op het Friesland Holland Plaza op Boot Düsseldorf (19-27 jan. 2013) overigens geen nieuwe Fox, maar een gloednieuwe Bénéteau 25.7 S First van 7,90 m. Het bedrijf van Kees Alberts manifesteert zich er als dé Bénéteau-specialist van Nederland, op het gebied van jachtcharter dan, want de importeur is Nautisch Kwartier in Stavoren.
April 2011 schafte Ottenhome twee Bénéteaus Oceanis 34 (10,5 m) aan, een jaar later volgden drie 25.7 S First-edities van dezelfde werf en recent zijn nog twee 25.7 First’s en een 36.7 First (11,50 m) gekocht.
Is the Fox on the rocks? “Beslist niet”, zo pareert zeilsport- en eventsmanager Jan IJben van Ottenhome. “De Bénéteaus zitten in een aanzienlijk hoger, luxer segment dan de Fox’en.”
De Fox kajuitzeiljachtjes zijn volgens hem onveranderd populair, maar dan als sportief en allround no-nonsense jacht. “Ook oudere zeilers vinden de Fox zeer bijzonder en kopen er een, nog steeds, ondanks de crisis,” aldus IJben.

Interieur Bénéteau 36.7 First. Interieur Bénéteau 36.7 First.
Interieur Bénéteau 36.7 First. Interieur Bénéteau 36.7 First.
Interieur Bénéteau 36.7 First. Interieur Bénéteau 36.7 First.

Interieur Bénéteau 36.7 First.

Zwitserland
De Fox gaat dus niet naar de bootshow in Düsseldorf, maar wel naar Suisse Nautic (16-24 februari 2013) in Bern. Ottenhome heeft in Zwitserland een Fox-steunpunt met zeilschool, namelijk HMS, Hari’s Motorboot- und Segelschule in Twann. Ook in Nederland krijgt de Fox de nodige aandacht. Het blad Zeilen testte onlangs een huurFox. De test staat in het december 2012-nummer van Zeilen en op de website van Ottenhome Heeg.

Info:
www.matchracesailing.nl
www.ottenhomeheeg.nl
www.beneteau.com
www.suissenautic.ch

Info Fox Suisse:
www.hms-sailing.ch

Info Fox-test blad Zeilen:
https://www.friesnieuws.nl/4084