Met sloep langs zeven Friese Elfsteden

Met sloep langs zeven Friese Elfsteden

Nieuwe zomervakantietopper van Friesland Holland

HEEG (NL) – Houdt u van bijzondere vakantieexpedities die niet gevaarlijk, maar wel héél boeiend, verrassend en comfortabel zijn? Bent u een liefhebber van regionale historie en cultuur en houdt u van kleine vaarwateren, pittoreske stadjes en dorpjes en groen platteland met prachtige vergezichten en wervelende luchten? Dan is het 4-daagse sloeparrangement ‘Relaxed met sloep langs Zeven van de Elf Friese steden in het zuidwesten van Friesland’ van Friesland Holland Travel Service wat voor u. Maar ook voor uw familie en vrienden!

Kort, maar krachtig en machtig: in vier dagen met een elektro- of dieselsloep langs zeven van de elf Friese steden: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward.

U kunt met uw eigen sloep of een bij Friesland Holland gehuurde luxe toersloep met meerdere personen aan boord op pad gaan, maar ook met meerdere sloepen als een klein convooi. Maar net wat u leuk vindt. U vaart vanuit Heeg (ten zuiden van Sneek) vier dagen ca. 35 km per dag van hotel naar hotel, waar u dineert, overnacht en van het ontbijt geniet. Alles royaal en amicaal!

Voor iedereen
Het arrangement is ook geschikt voor onervaren sloepvaarders, maar die krijgen wel eerst een paar uur vaarles van een speciale instructeur (kosten ca. €95,-) zodat de beginner zorgeloos achter het stuurwiel plaatsneemt. En wie liever zonder koffers aan boord vaart, bijvoorbeeld vanwege de beperkte ruimte, kan bij Friesland Holland bagageservice boeken. Deze servicewagen rijdt iedere dag van begin april tot eind oktober de Elfstedenroute.

Dé specialist
Friesland Holland Travel Service is de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân en de samensteller en uitvoerder van dit bijzondere sloeparrangement. De al sinds 1995 succesvolle Friesland-vakantiespecialist is aangesloten bij de SGR (garantiefonds) en heeft heel veel ervaring met Elfstedentochten met boten en op de fiets.

Prijzen all-in full-service
Bij 2, 4, 6, 8, 10 of 12 personen in een boot:
€ 352,50 per persoon bij 2 personen op een tweepersoonskamer.

Bij 1 persoon op een kamer:
€352,50 + 30% = € 458,25 per persoon.
Prijzen exclusief brug-, sluis-, lig- en laadgelden (ca. €50,- per boot), huur sloep, brandstof, dranken en lunches en bagagevervoer (optioneel). De toeristenbelasting is wel bij de prijs inbegrepen.

Voor gasten die ‘grand luxe’ willen overnachten, dat wil zeggen in de meest luxe en top gesitueerde kamers van een hotel, wordt een toeslag van €97,50 per persoon berekend bij twee personen op een kamer.

De arrangementsprijzen per persoon zijn onder andere inclusief 3 x 3-gangenmenu, 3 x overnachting in hotel aan of nabij het vaarwater, 3 x royaal ontbijt, Elfstedenreisboek, water- en routekaarten, pechhulp (assistentie bij het organiseren van technische hulpverlening op verzoek van de eigenaar van de sloep of hulpverlening activeren bij de verhuurder van de sloep), toeristenbelasting, SGR-bijdrage en reserveringskosten.

Sloephuur
De huur van een luxe sloep met dieselmotor en een neerlaatbare cabriokap komt gedurende 4 dagen in het hoogseizoen op €725,-. Dat is inclusief reserveringskosten en schoonmaakkosten na inlevering van de sloep.
De huur van een luxe sloep met elektromotor met een grote actieradius en eveneens een neerlaatbare cabriokap gedurende 4 dagen komt op €420,-. Ook deze prijs is incl. reserveringskosten en schoonmaakkosten na inlevering van de sloep.

Bagagevervoer
Het transport van bagage van hotel naar hotel door Friesland Holland kost €45,- per persoon gedurende het hele arrangement. Zo kunt u gerust, zonder zich zorgen te maken over de kostbare bagage aan boord, de boot verlaten voor een verkenning van de steden en bezoek aan de bezienswaardigheden.

Meer info:
Friesland Holland Travel Service BV (aangesloten bij de SGR)
www.frieslandtravel.com
www.facebook.com/elfstedensloep (met veel foto’s)

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Kort, maar krachtig en machtig: in vier dagen met een elektro- of dieselsloep langs zeven van de elf Friese steden: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward.