Miss Tulip 2010: Daniëlle Zwerver

Publicatiedatum: 26 april 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

 

Miss Tulip 2010: Daniëlle Zwerver
Koudumse schone promoot Friese en Flevolandse tulpenvelden

 
  Miss Tulip 2010, Daniëlle Zwerver, in een zee van tulpen aan de Hopweg bij Lemmer.
Klik op foto voor vergroting
 
  Miss Tulip 2010, Daniëlle Zwerver, bij een wegwijzer van de Tulpenroute in de Noordoostpolder.
Klik op foto voor vergroting

LEMMER (NL) – De 16-jarige Daniëlle Zwerver uit het Friese Koudum is door het bureau voor toerisme Friesland Holland uitgeroepen tot Miss Tulip 2010. Zij gaat de tulpenvelden in de Noordoostpolder en in het noorden van Friesland en de daarbij behorende routes en fiets- en autoarrangementen promoten.

Daniëlle zit in het examenjaar van VMBO-GT van het Bogerman-college in Koudum en heeft zich aangemeld voor de Middelbare Hotelschool van de Friese Poort in Sneek. Gasten vermaken en toeristen de weg wijzen is haar met de paplepel ingegoten, want haar ouders, Gerben en Helga Zwerver, hebben een botenverhuurbedrijf (Friesland Boating). Daniëlle spreekt Nederlands, Duits, Engels en Frans en ambieert een managementfunctie in de horeca. Dat ze barst van de energie mag blijken uit de vele sportieve activiteiten, zoals drie maal per week volleyballen bij de Oeverzwaluwen en dagelijks paardrijden als lid van de rijvereniging Morraruiters, beide in Koudum, én duiken.

Hobby’s kosten geld, dus werkt ze in de weekends en vakanties ook nog eens in de plaatselijke lunch- en snackroom Kwalitaria van John en Christiene van Vliet.
“Dat is een hartstikke leuke zaak, verre van gewoon. Ze verkopen er echt de lekkerste broodjes van Friesland en heerlijke Vlaamse frieten. Mensen kunnen er hun elektrische fietsen opladen terwijl ze op het terras genieten van een longuette ham special of stroopwafelijs.”

Tulpenroute
Wie de bewegwijzerde tulpenroute in de Noordoostpolder wil fietsen of met de auto of motor wil rijden kan het beste beginnen bij tropisch paradijs De Orchideeënhoeve, Oosterringweg 34 in Luttelgeest. De bollenvelden staan tot en met de eerste week van mei in bloei.

Tulpenarrangementen vindt u op: www.holidays-in-holland.nl :

Fietsarrangement 1:
www.holidays-in-holland.nl/Tulpenroute
Fietsarrangement 2:
www.holidays-in-holland.nl/3ProvincesBikeTour