Moeder van Batavus, Koga en Sparta neemt Spaanse branchegenoot over

Moeder van Batavus, Koga en Sparta neemt Spaanse branchegenoot over

Publicatiedatum: 28 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fietsengigant Accell Heerenveen groeit voorspoedig

Batavus is één van de 14 fietsgebonden merken van Accell Group in Heerenveen. Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, promoot in het kader van een joint-promotion Batavus e-bikes uit het topsegment: https://www.friesnieuws.nl/4639 Eén van de door fietstoeristen meest gewaardeerde testfietsen is de Batavus Milano E-go met een Bosch middenmotor. De Milano is zeer comfortabel, gemakkelijk te bedienen, degelijk en heeft een zeer grote actieradius. Er zijn nu ook Batavus testfietsen met gloednieuwe Yamaha-trapondersteuningstechniek.
Batavus is één van de 14 fietsgebonden merken van Accell Group in Heerenveen. Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, promoot in het kader van een joint-promotion Batavus e-bikes uit het topsegment: http://www.batavus.nl/e-bike-testarrangementen Eén van de door fietstoeristen meest gewaardeerde testfietsen is de Batavus Milano E-go met een Bosch middenmotor. De Milano is zeer comfortabel, gemakkelijk te bedienen, degelijk en heeft een zeer grote actieradius. Er zijn nu ook Batavus testfietsen met gloednieuwe Yamaha-trapondersteuningstechniek.

HEERENVEEN (NL) – Accell Group N.V. in Heerenveen, onder andere eigenaar van topmerken als Batavus, Koga en Sparta, maakte 25 augustus 2014 bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Comet S.L. in Spanje. Comet, gevestigd in Urnieta, vlakbij San Sebastián, is marktleider in Spanje in de verkoop van fietsonderdelen & -accessoires. Zij beschikt over een uitgebreid distributienetwerk in haar thuismarkt en heeft sterke marktposities in Frankrijk en Portugal.

Omdat de economie in Spanje voorzichtig aantrekt, verwachten de Friezen er spoedig meer onderdelen en accessoires uit de Accell Group en zelfs complete fietsen af te kunnen zetten.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) van Accell: “De markt voor fietsonderdelen & accessoires in Europa is een groeimarkt met een duidelijke trend naar consolidatie. Leveranciers vinden het van meerwaarde als zij met één partij zaken kunnen doen om hun distributie in de belangrijkste afzetmarkten van Europa te organiseren. De bedrijven van Accell Group hebben al belangrijke posities in Duitsland, Benelux, Frankrijk, Italië, Finland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije. Met de overname van Comet wordt daar een nummer 1 positie in Spanje en een relevante positie in Portugal aan toegevoegd. De bestaande positie in Frankrijk wordt door de overname van Comet duidelijk versterkt.”

 

Info: www.comet.es
www.accell-group.com
www.batavustesten.nl