Superluxe bed and breakfast in Jirnsum

Superluxe bed and breakfast in Jirnsum

Publicatiedatum: 28 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Op’e Koai bij jachthaven RFU

Uitgebreide fotoimpressie van B&B Op’e Koai in Jirnsum.
B&B Op’e Koai in Jirnsum.

JIRNSUM (NL) – In Friesland zijn luxe bed and breakfasts populair. Er komen ook steeds meer. De kamerprijzen zijn vaak hetzelfde als die van hotels; soms liggen ze zelfs flink hoger.

In Jirnsum, sinds 1 januari 2014 behorend tot de gemeente Leeuwarden, heeft de familie Douwe Hokwerda van jachtwerf en -haven RFU een terpvilla verbouwd tot een ongewoon luxe onderkomen voor toeristen en gasten van jachteigenaren in de jachthaven. Talrijke wellnessvoorzieningen zijn in het rietgedekte huis gecreëerd. Dochter Yke heeft de kamerprijzen bewust aan de lage kant gehouden: 50 tot 90 euro per tweepersoonskamer per nacht bij boeking van twee nachten. Jirnsum is niet topbestemming nummer 1 voor de meeste toeristen. Toch is de locatie niet verkeerd, want Pension Op’e Koai ligt midden in het Friese merengebied. De Elfsteden-steden Sneek en Leeuwarden, koffie- en klokkenstad Joure, koninklijk landgoed Oranjewoud, Grou met zijn 10-pontjesroute en Nationaal Park De Alde Feanen liggen op fietsafstand.
De Hokwerda’s en Yke’s partner Pascal van Es hebben geen standaardkamers gemaakt, maar themakamers, onder ander refererend aan trein- en bootreizen. Ze hebben ook fietsen in de verhuur. Een sloep is ook zo geregeld. Er zijn prachtige vaarroutes rondom Jirnsum. Het dorp zelf is weinig boeiend, dat vinden ook de Hokwerda’s, maar daarom hebben ze hun pension extra mooi gemaakt. En het werkt, zo is deze zomer gebleken. Begin september viert jachtspecialist RFU groot feest vanwege het 40-jarig bestaan, nieuwe diensten en de flinke uitbreiding van de winterberging.

Info bed and breakfast Op’e Koai:
http://www.fhbedandbreakfast.nl/NL/bed-breakfasts-nl/item/rfu-jachtspecialist
www.pensionopekoai.nl
Info B&B’s in Friesland: http://www.fhbedandbreakfast.nl/NL/
www.frieslandholland.nl
Info omgeving Op’e Koai: www.friesemeren.eu

Uitgebreide fotoimpressie van B&B Op’e Koai in Jirnsum:

[widgetkit id=18]