“Waar is de markt?”

“Waar is de markt?”

Publicatiedatum: 28 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Israëliers met vaarbewijsvrije motorboot door Friesland

De familie Zehari poseert op het bordes van het mooie stadhuis van Sneek.
De familie Hagit Zehavi poseert op het bordes van het mooie stadhuis van Sneek.

SNEEK (NL) – Zeer verbaasd over de schoonheid en gezelligheid van Friese stadjes en het platteland. Dat is het Israëlische gezin Zehavi uit een plaats bij Tel Aviv. De zes leden varen een week door Friesland met een vaarbewijsvrij motorjacht van Le Boat uit Woudsend (De Zwaan 18, naast Jachtcharter Klompmaker). Koud vinden ze het hier — in Israël was het 35° toen ze vertrokken — maar wel erg interessant.

Na het inchecken op de charterbasis in Woudsend werd het nabijgelegen Sneek de eerste bestemming. Daar kwamen ze zaterdagavond 23 augustus 2014 te laat aan voor de markt. Die is, anders als in warme landen, al om 17.00 uur afgelopen. Jammer, de markt hadden ze graag mee willen maken. Wereldwijd actieve touroperators als Le Boat, lid van de TUI Travel Group in Engeland, prijzen markten vaak aan als topattracties, als ‘must sees’.

Frisian wellness
Voor het 17-de eeuwse stadhuis aan de Marktstraat in Sneek vroegen ze aan de reporter van Fries Nieuws of hij nog tips had voor de volgende dagen. De jeugd wilde graag leren waterskiën op het Sneekermeer. Dan moet de familie Zehavi volgend jaar terugkomen, want dan heeft Sneek waarschijnlijk een waterskibaan. Kameleondorp Terherne dan maar: fierljeppen op het Avontureneiland. En wie “net fier genog” komt wacht een “very cool” modderbad: Frisian wellness. Glimlachend een bedankje: “Thanks man”.

Info Le Boat bootverhuur: http://www.leboat.nl/?gclid=CNz0i_6XtcACFSLnwgod658AVg
Info Boat Charter Holland: www.boatcharterholland.nl
Info Sneek: www.sneektouristinformation.nl
Info Friesland: www.frieslandholland.nl