Nationale erkenning voor Congres Bureau Friesland

Nationale erkenning voor Congres Bureau Friesland

Mantgumer Jant van Dijk zet vol in op seizoenverlengend zakelijk toerisme

Nationale erkenning voor
Congres Bureau Friesland

MANTGUM (NL) – Congres Bureau Friesland in Mantgum (tussen Sneek en Leeuwarden) is als eerste Friese organisatie toegetreden tot het selecte gezelschap van Erkende Congresbedrijven. Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, overhandigde 26 februari 2019 het certificaat namens de stichting ‘Het Erkende Congresbedrijf’ aan directeur Jant van Dijk. Zij passeerde zwaar gesubsidieerde provinciale instanties als Merk Fryslân waar het gaat om de promotie van de Friese hoofdstad als hét congrescentrum in Noord-Nederland.

Van links naar rechts de medewerkers van Congres Bureau Friesland: Annick Offringa, Nadine van Brederode, Jant van Dijk en Inez Bootsma. In het midden wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden. Foto: Ivan Pakan, Gull Media & Design.

Congres Bureau Friesland is het twaalfde bureau in Nederland dat het kwaliteitslabel mag voeren.  De stichting Het Erkende Congresbedrijf is opgericht in 1995. Dit geschiedde op initiatief van de toenmalige Vereniging voor Nederlandse Congresbelangen en het Ministerie van Economische Zaken met als doel de bevordering van de kwaliteit en transparantie van de congresbranche.
“Deze erkenning is voor ons de kers op de taart voor ons werk van de afgelopen tien jaar,” zegt een blije Van Dijk. “De certificering biedt onze opdrachtgevers de zekerheid dat onze dienstverlening voldoet aan de strenge kwaliteitseisen met betrekking tot professionaliteit, deskundigheid en ervaring”.
Het Friese bureau werd gecontroleerd op 80 punten rond competenties, betrouwbaarheid, kennis, transparantie en ervaring.

Congresstad Leeuwarden
“Steeds meer nationale en internationale congressen kiezen Leeuwarden als congreslocatie,” stelt Van Dijk vast. “Congres Bureau Friesland vervult sinds enkele jaren, naast de rol van organisatiebureau, ook een acquirerende rol in de congresmarkt en dat werpt z’n vruchten af. Ook de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 heeft bijgedragen aan de groei van het zakelijk toerisme in Friesland. De congresdeelnemers zijn steeds zeer verrast en uitermate tevreden over de locaties, de hotels, de service en de stad. Dat goede nieuws verspreidt zich. Wij hebben daardoor ruime ervaring kunnen opdoen in de organisatie van nationale en internationale congressen en positieve referenties ontvangen, beiden belangrijk in de toekenning van het  label Erkend Congresbedrijf.”

Congres levert veel op
Mevrouw Van Dijk hoopt dat het bevorderen van het zakelijk toerisme hoger op de politieke agenda’s komt. “De opbrengsten voor Leeuwarden en Friesland zijn veel breder dan de directe omzet die met deze congressen gepaard gaan. Denk aan een sterkere reputatie van de sectoren water, agri & food en circulaire economie in Friesland. Maar ook het delen van kennis, renderende horecavoorzieningen, waaronder de horerca, en de verbindingen tussen het informele vrijetijdsaanbod en het zakelijke evenementenaanbod. Het is niet voor niets dat andere steden in Nederland momenteel volop inzetten op deze groeimarkt. Wij mogen en kunnen in Friesland niet achterblijven.”

Meer info:
www.congresbureaufriesland.nl

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Toplocatie voor internationale congressen: WTC Expo en WestCord Hotel Leeuwarden. Foto’s: Albert Hendriks en WTC Expo en WestCord.

Nieuw in Leeuwarden: Congreshotel Van der Valk Exclusief. Foto’s: Albert Hendriks.