Friesland Holland maakt gedetailleerde vaar- en fietskaart ‘Friese Meren’

Friesland Holland maakt gedetailleerde vaar- en fietskaart ‘Friese Meren’

Innovatief product lokt pleziervaarder en fietser naar horeca en attracties

SNEEK (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland geeft op veler verzoek weer een viertalige toeristenkaart van het Friese merengebied uit. De zeer gewilde oude kaart, die ook in stands op Boot Düsseldorf en Boot Holland werd uitgereikt, is zo goed als op. De nieuwe, die nu in de maak is, is nóg gedetailleerder. Hij bevat vaarwegen voor sloepen en motor- en zeiljachten, fietspaden met knooppunten, de mooiste jachthavens en ligplaatsen (ook in de natuur), van-de-boot-op-de-fiets-steigers, routes langs bezienswaardigheden en bijzondere horecabedrijven en attracties.

De voorkant (pag 1) van de nieuwe Friese Meren Tourist Map. Op de middenpagina’s, pag 2 en 3, komt een grote toeristenkaart en op pagina 4, de achterkant, een tweede, geheel op ligplaatsen en overstapplaatsen (van-de-boot-op-de-fiets) gerichte kaart.

Producent Albert Hendriks: “De kaart toont aan dat water- en landrecreatie en horeca in de Zuidwesthoek onlosmakelijk met elkander verbonden zijn. Fietsend door Gaasterland ontmoet je de binnendijkse meren en de IJsselmeerkust met talrijke uitzicht- en rustpunten zoals Laaxum. Wie de populaire Zeven van de Elfstedenroute fietst of met de sloep vaart, doorkruist talrijke historische dorps- en stadskernen, maar ook de bossen van Gaasterland en Sint Nicolaasga. We sporen pleziervaarders aan op ‘off the boat on the bike’ locaties de fiets te pakken voor een bezoek aan een kaasboerderij of een restaurant met een bijzondere keuken.”

Unieke inhoud, unieke distributie
De kaart van 95 bij 65 cm wordt vanaf de zomer van 2019 en heel 2020 in Friesland en omgeving gratis verspreid onder jachthavens, bootverhuurders en horeca- en recreatiebedrijven. De inhoud van de kaart is uniek: géén advertenties, géén logo’s, alleen redactionele informatie die men ook terugvindt op de websites van Friesland Holland, zoals www.waterland.frl. Ook uniek is de distributie: non-stop, want Friesland Holland rijdt met twee wagens dagelijks, dus ook in de weekends, door heel Friesland. De oplaag is 30.000 exemplaren. De kaart is ook bestemd voor de watersporttentoonstellingen in 2020 als Boot Düsseldorf, Boot Holland en Motorboot Sneek en shows in winkelcentra als Obelink in Winterswijk en Home Center in Wolvega, waar zich Friesland Holland infocenters bevinden.

Geen advertenties
De kaart bevat geen advertenties, maar uitsluitend een wervend verhaal over het merengebied met veel foto’s en tips in vier talen en gestandaardiseerde betaalde infoblokken met een foto en contactgegevens van watersport- en horecabedrijven. “Dit ter wille van de overzichtelijkheid,” licht Hendriks toe. “De infoblokken corresponderen met de nummers op de twee themakaarten. Bedrijven die in de drie andere Friesland Holland-producties participeren (Friesland Holland Travel Guide & Tourist Atlas, de grote kaart van Friesland en het pas verschenen Friesland Boating Magazine) krijgen een forse korting op een infoblok.”
De uitgever van de unieke kaart is Friesland Holland News & Marketing, een zusje van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service. De boekers van fiets- en sloeparrangementen krijgen de kaart ook.

Meer info:
www.waterland.frl

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Woudsend.