NDR Landpartie: anderhalf uur durende uitzending over vakantieland Friesland!

NDR Landpartie: anderhalf uur durende uitzending over vakantieland Friesland!

Ook achter deze televisieuitzending zit Friesland Holland:

NDR Landpartie: anderhalf uur durende uitzending over vakantieland Friesland!

HAMBURG (D) – Begin mei meldde de bekende Duitse televisiejournalist en regisseur Achim Tacke zich op het kantoor van Friesland Holland in Wolvega met de vraag of directeur en reporter Albert Hendriks als kenner van de “Westfriesische Küste”, en Duitssprekende, een programma kon samenstellen voor het zeer populaire toeristische televisieformat Landpartie van de in Hamburg gevestigde publieke omroep NDR. Uiteraard!

Dokkum: www.elfstedenroute.nl Foto: © Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst

Eén tot anderhalf miljoen inwoners van de noordelijke helft van Duitsland zullen zondag 20 augustus 2017 van 20.15 tot 21.45 uur uur kijken naar het allermooiste en interessantste van de kustprovincie Friesland in Nederland. De opnamen werden gedurende drie weken onder zeer gunstige weersomstandigheden in juni gemaakt. De zich in vier Volkswagen Transporters verplaatsende opnameploeg en de fietsende presentatrice Heike Götz, de Floortje Dessing van Duitsland, had Friesland Holland centraal ondergebracht in een aantal bungalows van Bloemketerp in Franeker.

Thema’s
Binnenkort laat Friesland Holland een voorproefje zien. De uitzending, met thema’s als elektrisch varen (onder andere met Gerben Zwerver en Helga Zwerver Oosterloo met hun nieuwe e-canalboats), de Elfstedenroute (Sneek met de Duitse Birgit Stachowski, Dokkum met Jojanneke Dijkstra, de Afsluitdijk met het Kazemattenmuseum (pr-dame Birgit Stachowski), Europäische Kulturhauptstadt Leeuwarden (CH 2018, nu onder leiding van Tjeerd van Bekkum), Sense of Place langs de Waddenkust (een CH 2018-project onder leiding van Joop Mulder), Harlingen, Terschelling en de drinkdobben voor paarden in het Noarderleech bij de Seedykstertoer, wordt zondag 3 september 2017 van 13.00 tot 14.30 uur herhaald. Dan kijken nog eens een miljoen andere Duitsers naar vakantiebestemming Friesland!

Hendriks: “Al met al een schitterende promotie vlak voor het naseizoen en een unieke, onbetaalbare warming-up in Duitsland voor Leeuwarden 2018!”

Meer info over de televisieuitzending:
http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/landpartie_im_norden_unterwegs/Westfriesische-Kueste,sendung675618.html

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Dokkum: www.elfstedenroute.nl Foto: © Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst

De terp van Brantgum ten westen van Dokkum: www.waddenzeeland.nl. Foto: © Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst

Leeuwarden, European Capital of Culture 2018: www.leeuwarden2018.info. Foto’s: © Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst

Slideshow De Friese Elfsteden: www.elfstedenroute.nl. Foto’s: © Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst