Net te leauwen! Brabander ambassadeur van Friesland in België

Net te leauwen! Brabander ambassadeur van Friesland in België

Publicatiedatum: 30 oktober 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Net te leauwen!

Brabander ambassadeur van Friesland in België

Ambassadeur van de United States of Fryslân in Brabant en België, Peter Mies.
Ambassadeur van de United States of Fryslân in Brabant en België, Peter Mies.

WOLVEGA (NL) – Een Brabander die de toeristische zaken voor Friesland in België behartigt. Kan het nog gekker? Jawel, want Peter Mies uit Roosendaal heeft voor het gemak de Nederlandse provincie Brabant bij Vlaanderen gevoegd. Het verschil tussen Brabanders en Belgen was nog nooit zo klein en Mies’ werkgebied nog nooit zo groot!

De heer Mies kan zich voortaan nóg beter manifesteren als ambassadeur van de United States of Fryslân sinds hij over een Fries paspoort en een officieel visitekaartje beschikt. Die haalde hij 29 oktober 2014 persoonlijk af op het kantoor van het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega.

De heer Mies onderhoudt voor Friesland Holland contacten met zo’n 200 Belgische fietsenzaken, fietscafés en organisatoren van fietsevenementen en vakantiebeurzen. Frysk Fietsbier is hét presentje voor meewerkende Vlamingen en Brabanders. Daarbij wordt dan ook het nieuwe vakantiepaspoort van Friesland verstrekt. Tientallen zaken in Brabant en België worden door Mies continu voorzien van vakantiegidsen van Friesland Holland. Het populairst zijn de fietsvakantiegids en de gids met hotels en bed and breakfasts. “Als er Elfsteden op staat, dan gaan de magazines als warme broodjes.” Mies smeedt ook vriendschappelijke betrekkingen tussen de Antwerpse Kempen en Belgisch Limburg. “Friezen zijn hier zeer welkom. Ten zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Brabant kun je schitterend fietsen.”

Info fietsen in Friesland: www.frieslandtravel.com
Info fietsen in de Antwerpse Kempen: www.antwerpsekempen.be
Info fietsen in Belgisch Limburg: www.toerismelimburg.be

Blader digitaal in het Fries paspoort: www.friesnieuws.nl/fries-paspoort/publication/fries-vakantiepaspoort/1