Nieuw fietspad langs rivier de Lende geopend

Nieuw fietspad langs rivier de Lende geopend

Lekker slingeren langs Friese rivier

WOLVEGA (NL) – Langs de Zuid-Friese rivier de Lende (Linde), in de gemeente Weststellingwerf, is een gloednieuw twee meter breed betonnen fietspad met stevige bermen en bruggen aangelegd. Voor het deel tussen de Catspolder ten zuiden van hotel Van der Valk Exclusief in Wolvega tot aan De Hoeve (richting Noordwolde) werd een wegenbouwer uit de gemeente Súdwest-Fryslân ingehuurd: Van der Meer uit Scharnegoutum. Die werd door nattigheid en parende libellen in de wielen gereden, maar een jaar later dan gepland is het 3,5 km lange fietspad nu toch klaar. De late oplevering is dus niet de schuld van de aannemer, maar van een bosje regels ter bescherming van de natuur, beheerd door It Fryske Gea.

Misschien wel het mooiste fietspad van Nederland, het nieuwe Lendepad. Foto’s: Albert Hendriks, nieuwsdienst van www.frieslandhollandtravel.nl

Twee jaar geleden werd het fietspad langs de Lende van de Blessebrug (tussen Wolvega en De Blesse) en Nijetrijne (Driewegsluis) geopend. Recent verrees ook een nieuwe fietsbrug op het sluizencomplex en werd een brug verbreed. Vindingrijke fietsers kunnen van Kuinre tot de bron van de Lende, Tronde in de gemeente Ooststellingwerf, fietsen, grotendeels via knooppunten van het Friese recreatieschap Marrekrite. Pleziervaarders kunnen vanuit de passantenhaven Driewegsluis prachtige tochten naar Nationaal Park Weerribben-Wieden en nu ook via het pas geopende fietspad bij Wolvega naar de Friese Wouden maken.

Fietsknooppuntenkaart van Friesland:
www.marrekrite.frl/fietsen/
www.itfryskegea.nl/natuurgebied/lendevallei/

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/