Nieuw kunsthotel in Leeuwarden: 74 kamers en één receptionist

Nieuw kunsthotel in Leeuwarden: 74 kamers en één receptionist

Via Via – just a room: een kleurrijke hotelkamer zonder service

LEEUWARDEN (NL) – Hotel ‘Via Via | just a room’ (alleen een kamer) opent deze week officieel haar deuren aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Verbouw en inrichting tot een praktisch onbemand hotel van het voormalig telefoon- en administratiekantoor van de PTT uit 1953 vergden een jaar. De Hoscom-keten is de ontwikkelaar en exploitant. 

Eén van de 74 kamers in het nieuwe hotel Via Via aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden, tegenover het provinciehuis. Foto’s voor Fries Nieuws van www.hoscom.nl

Annelies Douwstra van het naastgelegen viersterrenhotel Post Plaza (82 kamers), ook van Hoscom: “Via Via biedt een nieuw type kamer aangepast aan de behoeften van de onafhankelijke reiziger. Via Via is ‘just a room’ en geen traditioneel hotel. Het is een alternatief voor de standaard hotelervaring. Wij van Post Plaza bewijzen dat low service niet betekent dat er is ingeleverd op lifestyle of comfort. De kamers zijn slim ontworpen door architect Gerben van der Molen van Stars Design. Gasten checken online in en krijgen een digitale kamersleutel op hun mobiele telefoon. Er is een living om in te werken, ontspannen, studeren, lezen of om elkaar te ontmoeten. En in de ‘just a shop’ stellen gasten hun ontbijt samen vanuit de yoghurtbar of pastry corner of nemen een koffie to go. Alle kamers zijn voorzien van moderne kunst uit museumdepots. Als een werk bevalt, kan het gekocht en meegenomen worden. Een host is aanwezig om gasten welkom te heten en ze de beste tips te geven om Leeuwarden te ontdekken.”

De bouwkundige werkzaamheden zijn onder andere uitgevoerd door Jurriëns Noord BV (onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek) en de installatietechnische onderdelen door Pranger-Rosier Installaties BV uit Dokkum. Adema Architecten, eveneens uit Dokkum, tekende voor de architectuur en de bouwbegeleiding. “In de uitvoering van het project is bewust gekozen voor regionale samenwerking”, aldus Douwstra.

Meer info:
www.hotelviavia.nl
www.hoscom.nl
www.post-plaza.nl

Meer info over Friesland:
www.frieslandholland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/