Nieuw magazine en website Waddenzee: routes, arrangementen en streekproducten

Nieuw magazine en website Waddenzee: routes, arrangementen en streekproducten

Publicatiedatum: 30 september 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Dutch Wadden Sea Experience

DOKKUM (NL) – Op expeditie door smalle vaarten in luxe vakantieboten. Tegen de wind in op super e-bikes over de noordelijke Elfstedenroute, de spannendste route van Nederland. Kennismaken met Bonifatius die in 754 bij Dokkum werd vermoord, maar daar springlevend is, mede dankzij Jojanneke. Een ruimtereis door Academiestad Franeker waar je ontdekt dat wetenschap vooral geloof in eigen kunnen is.

Waddenzee Magazine

De voorpagina van het nieuwe Waddenzee Magazine.

Zeehaven Harlingen verkennen met de pet op van Willem Barentsz. Het kost je meer dan een dag, zóveel is in de 500 historische gebouwen tellende stad te zien en te beleven! Naar Kornwerderzand op de Afsluitdijk voor een dagje oorlog en vrede. En natuurlijk naar het gloednieuwe beleefcentrum. Ontdekken dat Zurich niet in Zwitserland ligt, maar de poort van Friesland is. Zeldzaam lekker slapen, eten en drinken in voormalige kloosters. Overnachten in ongelooflijk mooie bed and breakfasts, luxer dan de vijfsterrenhotels van Amsterdam. Met boer Gerben de Seedykstertoer beklimmen voor een blik op het buitendijkse land en vervolgens de kwelders doorkruisen met zijn groene trekker en panoramawagen. Je suf shoppen in de langste “winkelstraat” van Nederland, de Noordfriese Winkeltjesroute. Vissen in It Fiskerhúske en baggeren in Moddergat. Of in Noordpolderzijl. Een Texels biertje drinken op Ameland: Wad een eiland! Je een onderdeel van de natuur voelen in de Nationale Parken Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Droogvallen bij eb, zeilen bij hoog water. Stranden op een zandplaat tijdens een excursie naar het leefgebied van de zeehonden. Of hen ontmoeten in de crèche van Pieterburen. Ontdekken waarom 5.000 jaar geleden slimme Drenten in Noordoost Friesland neerstreken als de eerste bewoners van het waddenland. In het spoor van een ruimdenkende dominee wonderbaarlijke kerken en kerkjes bezoeken, onder andere op de terp van Jannum, het kleinste dorp ter wereld. Na één kerkenpad ben je voor eeuwig bekeerd: er is niets mooier op aarde dan UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Tourist Atlas®
Het zijn thema’s in de viertalige Tourist Atlas® van Friesland Holland over de Waddenzee die begin volgend jaar verschijnt. Participeren? Neem contact op met het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland: info@frieslandholland.nl

Meer info:
www.waddenzeeland.nl
www.markantfrieslandroute.nl
www.leeuwarden2018.info
www.frisianshoppingroute.nl
www.elfstedenroute.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief