Nieuwe brug over rivier Tsjonger bij vakantiepark De Driesprong klaar

Nieuwe brug over rivier Tsjonger bij vakantiepark De Driesprong klaar

Bijzondere officiële ingebruikname brug in vaarroute Echtenerbrug-Kuinre

LANGELILLE (NL) – In Brabant zouden ambtenaren en hun politieke superieuren van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht in de lokale kroeg feestvieren, maar in Friesland is alles anders. Geen Bavaria of Hertog Jan, maar koffie of thee “met wat lekkers”. Bij dat laatste hebben Brabanders ook een heel ander beeld dan Friezen. Wat is het geval?

De nieuwe brug over de Tsjonger heeft een doorvaarthoogte van 2,95 m.

In het Zuid-Friese Langelille is de brug over de rivier Tsjonger, in het Nederlands Tjonger, vernieuwd. Heen en weer tussen Echtenerbrug-Delfstrahuizen (gemeente De Fryske Marren) en Langelille (gemeente Weststellingwerf) via de kortste weg, de drieweg, was een tijdje niet mogelijk.

Restaurant
De uitnodiging voor de officiële opening op donderdag 11 april 2019 door de wethouders Jos Boerland van De Frsyke Marren en Jack Jongebloed van Weststellingwerf illustreert de Friese soberheid: 15.30 uur inloop op het grasveldje bij het gesloten restaurant De Driesprong. De succesvolle exploitante van het etablissement van het vakantiepark, Karin Bos, is met de website (www.restaurantdedriesprong.com) verkast naar het nabijgelegen Echten in de gemeente De Fryske Marren. Daar kocht zij, lid van de bekende horecafamilie Bos uit Schoterzijl, een voormalig cultureel centrum en verbouwde dat tot een mooi restaurant. Het is net geopend. Waarschijnlijk zetten de gemeenten nu een tentje op of de genodigden kruipen bij slecht weer onder de brug. Een tentje zou toepasselijk zijn, want De Driesprong was een camping en is nu een chaletpark met strandje, jachthaven en bootverhuur.

Inspiratiebron….
En wat vinden de gemeenten aan beide zijden van de rivier van de strakke, geheel ornamentenvrije brug? “De nieuwe brug heeft een open vorm en smelt samen met de natuurlijke omgeving. De brug is ontworpen met als inspiratiebron het water en land eromheen. Iedere keer als je naar de brug kijkt, ontdek je weer iets nieuws. We zijn meer dan tevreden over het eindresultaat.”
Aannemer Koninklijke Oosterhof Holman hoeft vast niet lang te wachten op de betaling van de nota.

Meer info:
www.proefvaardagen.com
www.waterland.frl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandtravel.com

Watervakantiemagazine:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Pal naast de brug: nieuwe vakantiehuisjes van De Driesprong.