Nieuwe hotelgids en websites van Friesland Holland klaar voor feestjaar 2018

Nieuwe hotelgids en websites van Friesland Holland klaar voor feestjaar 2018

Meer luxe hotels, maar ook basic overnachtingsaccommodaties

Nieuwe hotelgids en websites van Friesland Holland nu al klaar voor feestjaar 2018

WOLVEGA (NL) – Woensdag 24 mei 2017 verschijnt de nieuwe hotelgids van het bureau voor toerisme Friesland Holland. In het veeltalige magazine staan meer hotels dan voorheen, maar ook bed and breakfasts en groepsaccommodaties. Bij de gids horen ook speciale websites met overnachtingsadressen en vergaderlocaties, bereikbaar via www.frieslandaccommodation.nl. Nieuw is de website www.themahotels.com die bijna klaar is.

De voorkant van de nieuwe A4 hotel- en bed and breakfastgids van Friesland Holland Travel Service.

Naast informatie over heel Friesland wordt er in de nieuwe uitgave speciale aandacht geschonken aan Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Europa, de Elfstedenroute en de populairste Elfsteden fietsarrangementen. De gids wordt vanaf woensdag provinciaal verspreid, gaat mee naar beurzen en shows en is ook via de webshop van Friesland Holland (www.frieslandhollandwebshop.nl) verkijgbaar. Blader hier digitaal in de nieuwe hotelgids: www.fhhotels.nl

Nieuw bij Friesland Holland-hotels: Van der Valk Exclusief in Wolvega (foto’s), Sneek en Emmeloord. Klik hier voor slideshow met 60 foto’s.

Dit is Friesland Holland, de maker van de hotelgids
Het in 1996 door journalist Albert Hendriks opgerichte Friesland Holland Tourist Information & Travel Service in Wolvega is hét bureau voor toerisme van Fryslân. Het wijst vakantiegangers, sporters, zakelijke reizigers en bezoekers van evenementen de weg naar meer dan 1.000 recreatie- en horecabedrijven, verblijfsaccommodaties, toeristische attracties, activiteiten en events op het vasteland en de Waddeneilanden.

De organisatie bestaat uit vier onderdelen:
1. Friesland Holland Tourist Information
informeert toeristen door middel van websites, reismagazines, toeristenkaarten, advertenties, social media en deelname aan beurzen en evenementen. Friesland Holland Tourist Information is uitgever van een twintigtal titels, een honderdtal themawebsites, ca. 4.000 domein- en handelsnamen en beheerder van een hondertal vakantie- en productformules met een eigen uniek logo (à la Lidl en Unilever: vele geuren, kleuren, smaken en sferen). De magazines, gidsen en toeristenkaarten worden verspreid via shows, evenementen, beurzen en honderden distributiepunten in de provincie: meer dan 1000 horeca- en recreatiebedrijven en winkels die klant zijn, 100 uitgebreide infopunten, onder andere in wegrestaurants en hotels.

De belangrijkste websites:
www.frieslandholland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandattractions.nl
www.elfstedenroute.nl
www.oostfriesland.info

2. Friesland Holland Travel Service
ontwikkelt en verkoopt thematische vakantiearrangementen met veel services (zeer uitgebreide reisdocumentatie over Friesland, bagagevervoer, pechonderweg- en airport-shuttleservice) en organiseert cultuur- en natuurreizen, zoals cruises en bustours.

Belangrijkste websites:
www.frieslandtravel.com
www.groepsuitjes.frl
www.hollandgrouptravel.nl (nieuw, in aanbouw)

3. Friesland Holland Marketing & Communication
doet internationaal de marketing van toeristisch Friesland en de aangrenzende vakantieregio’s, zoals de Nationale Parken Weerribben-Wieden en Drents-Friese Wold en de Noordoostpolder, op basis van nieuws en innovaties (news based marketing). Zij ondersteunt horeca- en recreatiebedrijven, toeristenkantoren, attracties en organisatoren van evenementen bij het vermarkten van hun producten en diensten. De nieuwsdienst produceert persberichten, reisreportages en informatieve Friesland-pagina’s voor magazines en kranten.

Belangrijkste websites:
www.frieslandholland.nl
www.friesnieuws.nl
www.frieslandhollandnieuws.nl

4. Friesland Holland Research & Development
onderzoekt en bedenkt nieuwe toeristische concepten, diensten en producten en ontwikkelt deze tot een gebruiksklaar en boekbaar product, zoals vakantie- en lifestyleformules, themaroutes en -arrangementen, innovatieve boten en fietsen.
Belangrijkste websites:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.fietsnieuws.com

Stabiel en unieke know-how
Friesland Holland in Wolvega is het meest stabiele en langst bestaande marketing- en promotiebureau van Friesland. De subsidie-onafhankelijke, non-stop internationaal actieve organisatie heeft middelen waarover geen ander bureau voor toerisme in Nederland beschikt: eigen marketeers, schrijvers, fotografen, ontwerpers, touroperators, reisbegeleiders en -uitvoerders, materieel, stands, nieuwsdienst en vakantieboekingscentrale.

De acht medewerkers werken voor Friesland Holland Tourist Information BV (www.frieslandholland.nl), Friesland Holland Travel Service BV (www.frieslandtravel.com) en Friesland Holland News (www.friesnieuws.nl en www.frieslandhollandnieuws.nl).

Friesland Holland is met meer dan duizend zakelijke klanten absoluut marktleider op het gebied van de marketing van recreatie en toerisme in Friesland en omgeving en nog steeds groeiend dankzij continue innovatie.

De laatste ontwikkelingen
Nieuwe marketingconcepten:
• Leeuwarden European Capital of Culture (www.leeuwarden2018.info)
• Groepstoerisme (Holland Group Travel.nl)
• E-bike Experience Friesland (www.ebikeexperience.nl)
• Routetoerisme (Pocket Cycle Maps, Fries Erfgoed Route, Shopping Route, Holland Tulip Tour, Stellingwervenroute)
• Shopping & Dining (voorbeeldplaatsen: Joure, Sneek, Leeuwarden (www.leeuwarden2018.info), • Thema Hotels (www.themahotels.com)
• Snitser Mar voor ondernemers in het Snitser Mar-gebied (www.snitsermar.nl),
• Friese IJsselmeerkust (www.ijsselmeerfriesland.nl)
• Friese Waddenkust (www.waddenzeeland.nl)
• Friese streekproducten (www.friesstreekproduct.nl)
• Bezienswaardige tuinen en parken (www.florissantfriesland.nl)

Relatie met overheden
Al is Friesland Holland een zeer commerciële onderneming, zij onderhoudt uitstekende contacten met de provincie Fryslân, Merk Fryslân, vele gemeenten, samenwerkingsverbanden als Markant Friesland (29 musea), De Nije Kompanjons (Turfroute) en VVV’s en andere toeristenkantoren. Met velen wordt intensief samengewerkt. Steeds meer (semi)overheden kiezen voor een samenwerking met Friesland Holland vanwege haar innovaties, stabiliteit en consistente bedrijfsvoering

Nieuw bij Friesland Holland-hotels: Van der Valk Exclusief in Wolvega (foto’s), Sneek en Emmeloord. (Ga met uw muisaanwijzer over de foto en navigeer vervolgens met de pijltjes)

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief