Oldtimerclub promoot Friese Wouden

Oldtimerclub promoot Friese Wouden

Publicatiedatum: 26 februari 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

650 Gouden Friese Wouden-gidsen voor organisatie

De Oldtimers doen ook de Friese Wouden aan. Op de foto Fogelsanghstate in Veenklooster.
De Oldtimers doen ook de Friese Wouden aan. Op de foto Fogelsanghstate in Veenklooster.

WOLVEGA (NL) – De organisatie van de 28-ste Elfsteden Oldtimer Rally heeft 650 Gouden Friese Wouden vakantiegidsen opgevraagd bij het bureau voor toerisme Friesland Holland én gekregen.

De gidsen worden persoonlijk overhandigd aan de chauffeurs van de 600 auto’s die in 1949 of eerder gebouwd zijn. De toerrit is zo’n succes dat de inschrijving voor deelname al een tijdje gesloten is.

Grootste van Europa
Sinds 1984 is de rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 650 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland.
De start vind plaats vanaf camping ’t Hop in Wijckel in Gaasterland. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route. In een jaar waarin de tocht der tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km per uur. In de steden worden verschillende activiteiten georganiseerd, ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de rally wordt het inmiddels bekende rondje Gaasterland verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Info: www.elfstedenoldtimerrally.nl/welkom.html
www.oostfriesland.info