Ontvangsthal WestCord WTC hotel Leeuwarden is huiskamer en eventscentrum tegelijk

Ontvangsthal WestCord WTC hotel Leeuwarden is huiskamer en eventscentrum tegelijk

Boomlange stamtafel en tien huiskamers in hotel lobby

LEEUWARDEN (NL) – Een ontvangsthal van een hotel die ook dienst kan doen als locatie voor bijvoorbeeld een grote e-bikeshow of een trouw- of negenmaandenbeurs. En dat zonder dat de toegang tot de receptie wordt verstoord. De Leeuwarder vestiging van de WestCord hotelgroep, die gekoppeld is aan WTC Expo, heeft de ongewoon grote hotellounge slim ingericht. Rechtdoor naar de exposities, meetings en andere events en linksaf naar de receptie. Simpel en duidelijk. En al het meubilair kan in no time worden verwijderd voor een event, behalve de megatafel.

De dames van Sales en Marketing, Hadewey Bakker (hotelbedrijf, links) en van Meetings Incentives Conventions Exhibitions (MICE), Marleen Tolsma, aan de grootste tafel van Friesland.

Directeur Albert Hendriks van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service, een onderdeel van het bureau voor toerisme van Fryslân: “Ik zat als kamerinkoper in de ontvangsthal van het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden om de tafel met de sales managers Hadewey Bakker en Marleen Tolsma. En wat voor tafel! Een boomlange tafel van pakweg 20 meter, van eikenhout. Hij staat op wielen, onder een staalconstructie, omdat hij niet te tillen is. Twintig man heb je nodig als je hem van de vloer wilt krijgen, vertelden mij Hadewey (marketing en sales hotel) en Marleen (Sales en Marketing MICE, Meetings Incentives Conventions Exhibitions).”

De plankentafel is wel op zijn plek in de enorme hotel lobby, waar het management onder leiding van directeur Ben Helle een tiental ‘huiskamers’ heeft gecreëerd, opdat je je bij binnenkomst onmiddellijk thuisvoelt in het 143 kamers tellende stadslogement. De lounge, Plaza gedoopt, is een ontmoetingsplaats voor zakenreizigers en toeristen waar je gewoon koffie met oranjekoek kunt bestellen, zonder dat je er slaapt.

Events
Het plein wordt vaak gebruikt voor allerlei feestelijke en zakelijke happenings. Jant van Dijk van Congresbureau Friesland is er kind aan huis. Zij huurt, net als Friesland Holland, faciliteiten van het torenhotel, volgens insiders één van de mooiste congreshotels van Nederland.
Hendriks: “Het is in ieder geval verreweg het grootste en meest veelzijdige vergaderhotel van het Noorden. Congresseren met 2000 man is geen punt: zalen, gangen en restaurants genoeg na de overname van een aansluitend deel van WTC Expo, een paar jaar geleden. Wat Harry en Jennifer Westers, de bestuurders en eigenaren van de WestCord hotelgroep, voor het WTC Expo-deel betaald hebben weet ik niet, maar vast niet teveel, want er bleef genoeg geld over voor een letterlijk en figuurlijk schitterende inrichting van de entree met receptie, café, bar en onbijtgelegenheden.”

Meer info:
www.westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden/
www.luchtvaartnoordnederland.nl/frisian-flag-2019/
www.defensie.nl/onderwerpen/frisian-flag/waarom-de-oefening
www.frieslandtravel.com

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Het WestCord WTC hotel Leeuwarden. Op de hoogste etage bevinden zich de restaurants Le Bráss en Élevé en de Skybar met uitzicht over de Friese hoofdstad en de Waddenzee. Meer info: www.eleve.nl/le-brass/

Bijgaande foto’s van de enorme hotellobby maakte de redactie van Fries Nieuws gistermiddag, woensdag 27 maart 2019. De redacteur moest wel steeds even wachten tot een deel vrij was van gasten, veel Amerikanen. Die zijn in Leeuwarden vanwege de van 1 tot 9 april 2019 durende NATO-oefening Frisian Flag vanaf luchtmachtbasis Leeuwarden.