Op de schaats en met de boot naar Bartlehiem!

Op de schaats en met de boot naar Bartlehiem!

Publicatiedatum: 7 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fries bureau voor toerisme met aangepaste presentatie op Boot Holland

Het Sonnema-café is een onderdeel van de eilandstand van Friesland Holland op Boot Holland
Het Sonnema-café is een onderdeel van de eilandstand van Friesland Holland op Boot Holland. www.sonnema.nl

LEEUWARDEN (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland maakt in haar stand op Boot Holland — in hal 5, de Friezenhal, waar ook de Elfsteden-schaatsers van start gaan — een Elfsteden Sonnema-café met bijpassende muziek van de Zware Jongens.

De reisorganisatie van Friesland Holland biedt bootreizen en tochten per sloep, zeil- en motorboot aan naar Bartlehiem. Op de eilandstand is de nieuwste Fryslân-zeilsportpromotieboot te bewonderen, de Brisling.

Bang

Deelnemers aan Boot Holland (10-15 februari 2012) zijn bang dat de botenshow door de Elfstedentochtperikelen en verwachte verkeersproblemen helemaal in het water valt. Projectmanager Pieter Fokkema poogt ze gerust te stellen: “Er is op dit ogenblik nog geen duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van een Elfstedentocht op korte termijn. Wij worden door het bestuur van de Vereniging Friesche Elf Steden onmiddellijk op de hoogte gesteld mocht de Elfstedentocht doorgaan. Mocht er de komende dagen meer concrete informatie komen en voor aanvang van de beurs meer duidelijkheid zijn dan zullen wij u als deelnemers hierover direct informeren. Woensdagavond is er een tweede persconferentie waar het Elfstedenbestuur opnieuw informeert over de stand van zaken.”

 

Op de stand van Friesland Holland is de nieuwste zeilsportpromotieboot van Fryslân te bewonderen, de Brisling met een pompeblêdendek.
Op de stand van Friesland Holland is de nieuwste zeilsportpromotieboot van Fryslân te bewonderen, de Brisling met een pompeblêdendek.

Start met een luchtje

Als de Elfstedentocht doorgaat dan worden de openingstijden van Boot Holland wellicht verruimd in plaats van beperkt, zo algemeen directeur Robert Derting van WTC Expo, waar 16.000 schaatsers vanuit de veemarkthal, een deel van de Friezenhal, moeten starten. Dat wordt dus een start met een luchtje.

Info: www.frieslandholland.nl

www.boot-holland.nl

Het nieuwe Elfstedenlied van Friesland Holland Tourist Information and Travel Service.

 Productie: 2012 De Zware Jongens, BME Bookings, Witmarsum, www.bmebookings.nl