Open huis Friese bootverhuurders en jachtbouwers

Open huis Friese bootverhuurders en jachtbouwers

Publicatiedatum: 26 februari 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

23 en 24 maart 2013 Frisian Boat Show

Dit royal class motorjacht van Yachtcharter Turfskip in Echtenerbrug is bijna 15 meter lang, begrensd tot een topsnelheid van 20 km per uur en is daarom vaarbewijsvrij.
Dit royal class motorjacht van Yachtcharter Turfskip in Echtenerbrug is bijna 15 meter lang, begrensd tot een topsnelheid van 20 km per uur en is daarom vaarbewijsvrij.

SNEEK (NL) – Op zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 18.00 uur vindt in Friesland weer de Frisian Boat Show plaats. Het is een open huis route met zeer uiteenlopende watersportbedrijven. Wie al jaren denkt aan het huren of kopen van een boot is het weekend vlak voor Pasen een unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met de pleziervaart en de Friese meren. Bijna alle boten zijn vaarbewijsvrij!

De deelnemers zijn jachtverhuurders, zeilrederijen, jachtbouwers, zeilscholen, jachtmakelaars, watersportcampings en jachtservicebedrijven. Zij bieden de bezoekers een kijkje achter de schermen en stellen beginners en gevorderden in de gelegenheid een proefvaart te maken met bijvoorbeeld een huurjacht of lesboot. Wie op zoek is naar een zeil- of motorjacht of een sloep kan terecht bij verschillende werven en jachtmakelaars.

Voor deze RIB van Yachtcharter De Schiffart in Terherne heb je een vaarbewijs nodig.
Voor deze RIB van Yachtcharter De Schiffart in Terherne heb je een vaarbewijs nodig.

Albert Hendriks van het organiserende bureau voor toerisme Friesland Holland: “Het is eigenlijk een grote in-water-show vlak voor de aanvang van het vaarseizoen. Dan liggen de bedrijven en de boten er op z’n mooist bij en zijn alle charterschepen nog aanwezig en te bekijken. Sommige verhuurders vrolijken het open huis op met een hapje en een drankje en live-muziek.”

Het toppunt van de sfeer van weleer: met een klassieke platbodem van Heech by de Mar uit Heeg langs de Friese Elf Steden. De Elfstedenroute is geheel vernieuwd. Alle lage bruggen zijn verhoogd tot een doorvaarthoogte van 2,40 m en de vaargeulen zijn uitgediept tot 1,30 m. De tocht duurt een week. Het toppunt van de sfeer van weleer: met een klassieke platbodem van Heech by de Mar uit Heeg langs de Friese Elf Steden. De Elfstedenroute is geheel vernieuwd. Alle lage bruggen zijn verhoogd tot een doorvaarthoogte van 2,40 m en de vaargeulen zijn uitgediept tot 1,30 m. De tocht duurt een week.

Het toppunt van de sfeer van weleer: met een klassieke platbodem van Heech by de Mar uit Heeg langs de Friese Elf Steden. De Elfstedenroute is geheel vernieuwd. Alle lage bruggen zijn verhoogd tot een doorvaarthoogte van 2,40 m en de vaargeulen zijn uitgediept tot 1,30 m. De tocht duurt een week.

Info boot huren in Friesland: www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl

Info vaararrangementen met motorboot- en zeilinstructie: www.frieslandtravel.nl
Info Elfstedenroute: www.elfstedenroute.nl