Organisatie Elfstedentochten biedt unieke zekerheid STO Garant!

Door Albert Hendriks, 4 februari 2024

Organisatie geheel verzorgde Elfstedentocht op de fiets in handen van eigenaren hotel en camping Zee van Tijd in Holwert

WOLVEGA/HOLWERT (Friesland) – Rob Fox (44), Nicole van Barneveld (47) en Sytze de Haan (34), eigenaren van hotel-restaurant en camping Zee van Tijd in Holwert aan de Waddenzee, hebben per 5 oktober 2023 de reisactiviteiten van Friesland Holland Travel Service BV in Wolvega overgenomen. In het kader van het op de kaart zetten van hun vakantieverblijven en het dorp Holwert als aantrekkelijke uitvalsbasis voor een verkenning van de Friese Waddenzeekust (UNESCO Werelderfgoed) en de noordelijke Friese Elfsteden, gecombineerd met een bezoek aan Ameland, viel hun oog op de te koop staande reisonderneming van het bureau voor toerisme en nieuwsdienst Friesland Holland. Holwert ligt aan de Elfstedenroute op de fiets, traject Franeker-Dokkum. Friesland Holland Travel Service BV heeft de verkoop van reispakketten gestaakt en het lidmaatschap van de SGR per 5 oktober 2023 opgezegd. De nieuwe eigenaren van het reisbedrijf, actief onder de handelsnaam Friesland Holland Travel, zijn in zee gegaan met STO Garant (https://sto-garant.nl/organisaties/over-sto-garant) die de consument veel zekerheden biedt. Steeds meer touroperators zijn aangesloten bij dit in 2013 opgerichte Nederlandse reisgarantiefonds, waaronder ook veel Friese.

De nieuwe eigenaren van Friesland Holland Travel. V.l.n.r. Sytze de Haan, Nicole van Barneveld en Rob Fox voor hotel-restaurant Zee van Tijd in Holwert.

 

 

 

 

Directeur Albert Hendriks van Friesland Holland: “Fox, Van Barneveld en De Haan willen hun ambities gestalte geven in een ruimere context en daar passen de Elfstedentocht-arrangementen, een specialisme van Friesland Holland, uitstekend bij. Daarenboven liggen er nog veel reeds ontwikkelde, maar nog niet op de markt gebrachte vakantieproducten op de plank. Mijn vrouw en ik, respectievelijk 65 en binnenkort 70, runnen sinds 1996 het in geheel verzorgde fiets-, boot- en autovakanties gespecialiseerde reisbedrijf. We wilden het van de hand doen, omdat het ons teveel werd. Ieder jaar groeide het bedrijf; de jaaromzet ging richting een miljoen euro. Door aan de handrem te trekken beperkten we de omzet tot een voor twee man hanteerbare omvang. Na een zorgvuldige selectie hebben we de reisorganisatie overgedaan aan het drietal dat bekend is met hotellerie en reismanagement. Dat is een groot pluspunt, want alle facetten van touroperating komen bij Friesland Holland om de hoek kijken, al praten we maar over één vakantiebestemming: Friesland. Het is een bedrijf dat alles in eigen hand houdt om alles onder controle te hebben, de beste waarborg voor een zorgeloze vakantie.”

Bekwaam team
Sytze de Haan, net als Fox en Van Barneveld woonachtig in Holwert, studeerde af aan Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV) als tourmanager en was professioneel reisleider op verre bestemmingen. Hij is voortaan de eerste contactpersoon van Friesland Holland Travel,  de handelsnaam van ZvT-FHT BV, de pas opgerichte reisonderneming van voornoemde drie bestuurders.

Het drietal bezit sinds 2020 hotel en restaurant Zee van Tijd (www.zeevantijd.nl), het totaal gerenoveerde en opgewaardeerde voormalige hotel-café De Gouden Klok in Holwert. Rob Fox en zijn partner Nicole van Barneveld hadden 17 jaar lang hotel-restaurant Zee van Tijd op Ameland. Zij deden dat in 2023 van de hand om het op het vasteland iets rustiger aan te doen, met behoud van nog een paar vakantieverblijven op het Waddeneiland. Naast De Gouden Klok, dat ze in 2020 verkregen, werd in 2022 de dorpscamping van Holwert aan het vastgoed toegevoegd en eveneens direct op de wensen van de hedendaagse vakantieganger afgestemd.

Nu ook fietselfstedentocht met reisleider
De nieuwe eigenaren van Friesland Holland Travel zijn momenteel drukdoende met het actualiseren van bestaande populaire arrangementen op de website www.frieslandhollandtravel.nl en het toevoegen van nieuwe reispakketten. Nieuw zijn begeleide Elfstedentochten op de fiets in groepsverband, waarvoor men zich individueel inschrijft.  Deze fietsvakanties zijn heel interessant voor singles en stellen die overdag al fietsend niets willen missen van de Elfstedenroute, maar ’s avonds, na aankomst in het hotel, vrij willen zijn. De reisleider is dus alleen tijdens de fietstocht in functie.

Albert Hendriks vervolgt zijn weg als verslaggever en redacteur van de nieuwssite www.friesnieuws.nl

Promotie Friesland
Albert Hendriks, journalist van professie, gaat naar eigen zeggen niet werk- en doelloos rondkijken, maar tuigt een gloednieuwe innovatieve nieuwssite op, www.friesnieuws.nl, speciaal voor de promotie van Friesland als vakantie- en uitgaansbestemming én producent van vrijetijds- en streekproducten. Nieuwsberichten vormden bij Friesland Holland altijd al de basis voor de internationale marketing van Friese horeca- en recreatiebedrijven en jachtwerven. Met een nieuwe strak gerubriceerde nieuwssite wordt die promotie voortgezet.

Nieuw adres Friesland Holland Travel:
ZvT-FHT BV (Friesland Holland Travel)
de heer R.M. Fox, mevrouw N.J. van Barneveld en de heer S.J. de Haan,
Foarstrjitte 6
9151 HE Holwert
info@frieslandhollandtravel.nl
Telefoon +31 (0)519-543003

www.frieslandhollandtravel.nl

www.zeevantijdholwerd.nl