Pieter Fokkema stopt met organisatie Boot Holland

Pieter Fokkema stopt met organisatie Boot Holland

Standhouders verrast

LEEUWARDEN (NL) – Terwijl een beveiliger van Ferwerda een Zwitserse bus met bezoekers voor Boot Holland het parkeerterrein bij WTC Expo in Leeuwarden op loodst, schrikken standhouders van het plotse vertrek van beursmanager Pieter Fokkema.

Pieter Fokkema, tien jaar het gezicht van Boot Holland, tien jaar dé concurrent van de droge HISWA.

De watersporttentoonstelling heeft volgend jaar, als de Friese hoofdstad Culturele Hoofdstad van Europa is, een andere roerganger. Pieter Fokkema, 37, kapt ermee. Heibel in de tent? Het hallencomplex krijgt inderdaad een andere eigenaar en directie, er zijn uiteraard wel eens verschillen van mening met het huidige interim-bewind, maar daar zit Fokkema niet direct mee. Hij vindt het na tien jaar organiseren van de Friese botenshow gewoon welletjes.
“Ik vind dat ik ruimte moet maken voor nieuw elan. Ik heb de laatste jaren altijd gezegd: na tien jaar stop ik ermee en wil ik voor WTC Expo andere beurzen op poten zetten, nieuwe beursconcepten ontwikkelen. Twee jaar geleden ben ik met de organisatie van Classics NL begonnen, een beurs met klassieke auto’s. In twee jaar tijd groeide die happening 100%: van anderhalve hal naar drie hallen. Er liggen hier veel mogelijkheden. Boot Holland draait naar wens; er komen steeds meer buitenlanders. En toch ben ik van mening dat de show vernieuwing behoeft, door iemand anders geleid moet worden. Om eerlijk te zijn is de beurs voor mij een soort reünie geworden. Dat geeft enerzijds een prettig gevoel, anderzijds denk ik dan dat het tijd is voor een andere frisse aanpak. Ik keer de botenbeurs beslist niet de rug toe en zal desgewenst de nieuwe manager bijstaan. Per slot van rekening wil ik ook graag contact houden met de standhouders, de jachtbouwers en de toeleveranciers. Zij hebben uiteindelijk de show in Leeuwarden op de kaart gezet door hun jarenlange loyale opstelling.”

[widgetkit id=”7″]

Boot Holland trekt ook dit jaar weer duidenden tevreden bezoekers en honderden standhouders. Jan-Pieter Oosting, uitgever van Yacht Focus en verwante magazines uit Amstelveen: “Van alle botenbeurzen vind ik Boot Holland de gezelligste, de meest sfeervolle. Ik hoop dat dat zo blijft na de periode Fokkema. Als je hier het terrein oprijdt of de hal binnenkomt dan heten ze je altijd persoonlijk welkom. Dat doen ze nergens. Friese gastvrijheid!”
Bijgaande 52 foto’s werden maandag 13 en dinsdag 14 februari 2017 gemaakt door © Albert Hendriks van Friesland Holland Nieuwsdienst.

Meer info:
www.boot-holland.nl
www.leeuwarden2018.info

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief