Proefrijden, helicoptervluchten en demonstraties politie en brandweer

Proefrijden, helicoptervluchten en demonstraties politie en brandweer

Publicatiedatum: 26 september 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zaterdag 5 oktober 2013 Open Dag Verkeersschool Hielkema

HEERENVEEN (NL) – Hielkema Verkeersschool in Heerenveen organiseert zaterdag 5 oktober 2013 van 13.00 tot 17.00 uur ‘Friesland On Wheels’. Op de open dag van het rijopleidingsinstituut worden non-stop demonstraties gegeven voor aanstaande en gevorderde chauffeurs. Enthousiaste nieuwelingen krijgen de eerste rijles gratis bij afname van tien lessen, ongeacht de rijopleiding.

Vanaf het bedrijfsterrein van Hielkema Verkeersschool aan de Saturnus in Heerenveen worden helicoptervluchten georganiseerd. Trucks en bussen op het oefenterrein.

Vanaf het bedrijfsterrein van Hielkema Verkeersschool aan de Saturnus in Heerenveen worden helicoptervluchten georganiseerd.

Trucks en bussen op het oefenterrein.

Om 14.00 uur en 16.00 uur demonstreren politie en brandweer hoe iemand na een botsing uit een verwrongen auto wordt bevrijd. Wie het uit de lucht wil bekijken stapt in een helicopter van Rotary Wings. Een vlucht boven Heerenveen en omgeving kost in de voorverkoop €35,- (info@hielkema-verkeersschool.nl, tel. 0513-624204). Op de demodag zelf kost het €45,-.

Bij Veilig Verkeer Nederland kan men de ogen en het reactievermogen laten testen. Voorts kan men plaatsnemen achter het stuur van alle soorten lesvoertuigen van Hielkema, een luxe touringcar van de Heerenveense bussenbouwer VDL, een nieuwe Mercedes-Benz truck van dealer Wensink, Volkswagen personen- en bedrijfswagens van Autoland Van den Brug, heftrucks en verreikers van Ausma, hijskranen van Kielstra en de nieuwste quads van Henk van der Wal uit Nijland.

 

Locatie
De show over opleidingen voor alle soorten voertuigen, verkeersveiligheid en transport wordt gehouden bij het rijopleidingscentrum aan de Saturnus 5 in Heerenveen (International Business Park, tegenover Broersma Transport en naast het Friesland College). De show is gratis toegankelijk.
De rijschool beschikt over een eigen oefenbaan waarop proefritten kunnen worden gemaakt.

Info: www.hielkema-verkeersschool.nl

Stap achter het stuur en geniet. Brandweer en politie geven demonstraties om 14.00 en 16.00 uur.

Stap achter het stuur en geniet.

Brandweer en politie geven demonstraties om 14.00 en 16.00 uur.