Fryslân Fan: Nr. 10.000

Fryslân Fan: Nr. 10.000

Publicatiedatum: 26 september 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Nr. 10.000

Op de foto v.l.n.r. mevrouw C. de Jong, mevrouw A. Tuinhof-Soepboer en mevrouw R. Visser, vrijwilligster van het museum aan de zeedijk.
Op de foto v.l.n.r. mevrouw C. de Jong, mevrouw A. Tuinhof-Soepboer en mevrouw R. Visser, vrijwilligster van het museum aan de zeedijk.

MODDERGAT (NL) – Dubbel feest in ’t Fiskershúske. Tijdens de feestelijke donateursdag van visserijmuseum ’t Fiskershúske in Moddergat, in het noorden van Friesland, stapte zaterdagmiddag 21 september 2013 de 10.000ste bezoeker van het seizoen binnen.

Rond half vier werd mevrouw A. Tuinhof-Soepboer uit Paesens verrast met een taart, het boek ‘De ramp van Moddergat’ en een weekend of midweek in vakantiehuisje het Fiskershuuske in Wierum.
Mevrouw Tuinhof is al vele jaren donateur van ’t Fiskershúske en kwam samen met haar dochter Coby naar de donateursdag. Ze komt elk jaar een keer langs, want “het blijft altijd leuk”. Het museum is dit jaar open tot en met 30 oktober. Ook is het museum open op de vier dagen tussen kerst en oud en nieuw.

Wadden- en visserijmuseum ’t Fiskerhúske in Moddergat. Het is aangesloten bij het samenwerkingsverband van musea Markant Friesland (www.markantfriesland.nl). Wadden- en visserijmuseum ’t Fiskerhúske in Moddergat. Het is aangesloten bij het samenwerkingsverband van musea Markant Friesland (www.markantfriesland.nl).

Wadden- en visserijmuseum ’t Fiskerhúske in Moddergat. Het is aangesloten bij het samenwerkingsverband van musea Markant Friesland (www.markantfriesland.nl).

Info: www.museummoddergat.nl
www.markantfrieslandroute.nl