Recreatiebedrijven Achtkarspelen houden open huis

Recreatiebedrijven Achtkarspelen houden open huis

Publicatiedatum: 20 maart 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tweede Paasdag:

Pro Junior treedt 9 april 2012 op in het IJstijdenmuseum.
Pro Junior treedt 9 april 2012 op in het IJstijdenmuseum.

BUITENPOST (NL) – Op 9 april 2012, Tweede Paasdag, organiseert het IJstijdenmuseum in Buitenpost traditiegetrouw een kinderfair in het IJstijdenmuseum. Kinderen kunnen deze dag meedoen met spannende zoektochten naar verstopte paaseieren en kunnen onder leiding van een jongerenteam hun eigen paasei beschilderen. Voor de mooiste ontwerpen zijn er prijzen.

Kleintjes kunnen hun eigen paas kleurplaat inkleuren of worden geschminkt tot paashaas. Een eigen paashaas maken door papier te vouwen is ook een onderdeel van de activiteiten. De grote speeltuin van de Kruidhof is Tweede Paasdag ook open.

Rondje Achtkarspelen

Op tweede paasdag organiseert VVV Lauwersland traditioneel het rondje Achtkarspelen waarbij alle recreatieve ondernemingen in de gemeente Achtkarspelen hun poorten openstellen voor het publiek. Speciaal voor het Rondje Achtkarspelen treedt in de middaguren de jeugdbrassband Pro Junior uit Gerkesklooster in het IJstijdenmuseum op. Voor de bezoekers die deze dag daar belang in stellen wordt een rondleiding in het IJstijdenmuseum gegeven waarbij de veenterpen, die in het woudengebied zijn aangetroffen, centraal staan.

Meer informatie: www.vvvlauwersland.nl

www.ijstijdenmuseum.nl