Rederij Van Dijk verkoopt Waterpoort aan concurrent Van der Werf

Rederij Van Dijk verkoopt Waterpoort aan concurrent Van der Werf

Toerist V naar rondvaartbedrijf in Zuid-Holland

Rederij Van Dijk verkoopt Waterpoort aan concurrent
Van der Werf

SNEEK (NL) – Harry en Jenny van Dijk, respectievelijk 60 en 57, hebben gisteren, woensdag 6 maart 2019, hun rondvaartonderneming MS De Waterpoort in Sneek officieel verkocht aan Menno van der Werf (46), tot voor kort kapitein en met zijn vrouw Esther (32) eigenaar van de rondvaartboot Toerist V in Sneek. Zij hebben op hun beurt hun schip weer overgedaan aan rederij Van Hulst in Katwijk aan Zee. Rederij Van der Werf doopt Van Dijk’s schip om tot Toerist VI.

De Waterpoort vaart verder onder de naam Toerist VI maar verder blijft alles bij het oude, dus ook de dagtochten vanaf de Kortestreek in Lemmer blijven.

Harry van Dijk en Jenny Van Dijk namen 25 jaar geleden de Martinus over van rondvaartbedrijf Harder en later, 18 jaar geleden, de Mozart. Het uit Rotterdam afkomstige binnenschipperspaar doopte indertijd zowel de Martinus als de Mozart om tot Waterpoort. Het stel organiseerde met veel succes groepsreizen, thema events op het water en dagtochten vanuit Sneek en Lemmer.
In Sneek zit nog een rondvaartondernemer, Siegfried Schoegje, die onder de naam rederij De Oorden met de nostalgische rondvaartboot Klifrak rondvaarten in het Friese merengebied aanbiedt. Hij ligt met zijn schip bij het viersterrenhotel Galamadammen aan de Morra.
Met de verkoop van de vrij nieuwe Toerist V naar Zuid-Holland is Sneek een mooie rondvaartboot kwijtgeraakt, maar heeft de familie Van der Werf een grote concurrent minder. Van Dijk’s schip is groter en biedt meer faciliteiten aan mindervaliden en slecht ter been zijnde passagiers. Van der Werf heeft ook het gehele vaarprogramma en alle boekingen overgenomen.

Meer info:
www.frieslandcruises.nl
www.rederijvanhulst.nl
www.deoorden.nl
www.rondvaartsneek.nl/toerist-vi/

Nieuw bij Friesland Holland, de blauwe gids:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De Waterpoort vaart verder onder de naam Toerist VI maar verder blijft alles bij het oude, dus ook de dagtochten vanaf de Kortestreek in Lemmer blijven.

Harry en Jenny van Dijk pakken de fiets of zoiets.

De Toerist V gaat naar Katwijk aan Zee.

Schipper en reder Menno van der Werf, hier op de Toerist V, is voortaan in de stuurhut van Van Dijk’s schip te vinden.

In Sneek is nog een rondvaartbedrijf gevestigd, rederij De Oorden van Siegfried Schoegje. Haar Klifrak heeft meestal hotel Galamadammen in Koudum als vertrekhaven.