Sail Inn: Historisch zeilschip heringericht als boetiekhotel én luxe groepsaccommodatie

Sail Inn: Historisch zeilschip heringericht als boetiekhotel én luxe groepsaccommodatie

Nieuw perspectief voor traditionele zeilvaart

WOLVEGA (NL) – De Friese reisorganisatie Friesland Holland Travel Service BV in Wolvega, een onderdeel van het bureau voor toerisme van Fryslân, heeft van de Kamer van Koophandel toestemming gekregen om het virusveilig overnachten op traditionele zeilschepen te vermarkten onder de naam Sail Inn.

Sail Inn is een handelsnaam van Friesland Holland Travel Service BV in Wolvega: www.frieslandtravel.com en www.frieslandfietsvakanties.com en www.frieslandholland.nl

De nadruk komt te liggen op het aanbieden van ruime en luxe hutten met een tweepersoonsbed met douche, toilet en daglicht in de hut én de mogelijkheid er een derde persoon onder te brengen door middel van een uitklapbed aan de wand. Daarvoor moet het slaapgedeelte van historische zeilschepen onderdeks verbouwd en anders ingedeeld worden. Gemiddeld kunnen per schip vijf tot acht ‘captain’s cabins’ gerealiseerd worden.

De salon, het dag- en avondverblijf voor het ontbijt, de lunch en het diner, kan in de meeste gevallen onaangetast blijven. Deze is doorgaans voorzien van een professionele kook- en voedselbewaargelegenheid, ruim en zeer sfeervol ingericht.

Voor het opstarten van een proefproject in 2022 voert Friesland Holland overleg met twee zeilrederijen. Die weten nu nog niet precies welke koers zij in 2021 in nautische en financiële zin kunnen varen, dit vanwege corona. Het is ook nog niet bekend in welke mate gemeenten willen meewerken aan het bieden van een tijdelijke ligplaats aan een klassiek zeilvoerend hotelschip.

Directeur Albert Hendriks: “Zo werd een paar jaar geleden een mooi groot oud zeilschip, verbouwd tot een luxe bed and breakfast en kleine groepsaccommodatie, in de vrijwel legen museumhaven van Leeuwarden geweigerd. Maar er zijn andere tijden aangebroken. Schippers en eigenaren van historische zeilschepen snakken naar perspectief en hebben daar ook recht op.”

Meer info:
In bepaalde plaatsen aan de Elfstedenroute is volgens Friesland Holland Travel Service in de zomer, maar vaak ook in het voor- en najaar, een groot gebrek aan hotelkamers, met name in Franeker, Stavoren en Hindeloopen: www.friesnieuws.nl/traditionele-zeilschepen-als-coronaproof-sfeerhotels-en-bbs/

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/