Sonnema 1860 met uniek glas

Sonnema 1860 met uniek glas

Nieuwe beerenburg uit Bolsward vanwege 160-jarig bestaan

BOLSWARD (NL) – Beerenburgmaker Sonnema in Elfstedenstad Bolsward viert dit jaar het 160-jarig jubileum op een bijzondere manier. Na een lange periode komt de Friese distilleerder met een nieuwe Beerenburg, namelijk de Sonnema 1860. “Het is een heerlijke volle Beerenburg met een prachtige samenstelling van diverse kruiden en vruchten,” zeggen de Friese bereiders.

Sonnema 1860, een nieuw Fries streekproduct.

“Deze uitzonderlijke lancering vraagt om een speciale introductie. Middels een voorverkoop kunnen liefhebbers van Beerenburg als eerste de unieke fles kopen tegen een gereduceerde prijs en de eerste 2.000 kopers krijgen daar ook nog een uniek Sonnema glas bij.”

Sonnema 1860
De nieuwe Beerenburg is samengesteld in samenwerking met liefhebbers van de bekende gedistilleerde drank, en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde kruidenextracten zoals galangwortel, dragonblad en basilicum en distillaten van venkelzaad, kardemom en sinaasappel.
“Deze combinaties geven het product verschillende geur- en smaakmomenten. De geurbeleving is fruitig met een fris-kruidige achtergrond en de smaak heeft een enigszins droge afdronk. De smaakbeleving is licht afhankelijk van de temperatuur van consumptie. Met een alcoholpercentage van 35% is  Sonnema 1860 ideaal om puur van te genieten. Dezelfde fles, maar in een chique nieuw jasje, voorzien van een zwarte coating in combinatie met goud en rode accenten maakt deze fles niet alleen stoer maar ook klassiek.”

First edition met bijzonder glas
2000 “Betide fûgels” (Fries voor vroege vogels) krijgen een uniek glas bij bestelling. De echte fans kunnen in de ‘betide fûgel’ fase via www.sonnema1860.nl als eerste de Sonnema 1860 bestellen tegen een introductieprijs van €22,50. Ze ontvangen daarbij een uniek Sonnema glas. De fles en glas kunnen bij een geselecteerde slijterij afgehaald worden. In de “foarferkeap” (voorverkoop) is de Sonnema 1860 nog steeds online te bestellen tegen de introductieprijs, al zijn de glazen dan niet meer beschikbaar. Sonnema 1860 is sinds begin oktober 2020 te koop bij slijterijen voor de adviesprijs van €24,95.

Historie
Bij Sonnema maken ze met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als de Dokkumer herbergier Fedde Sonnema in 1860. Sonnema is de oudste en nog steeds meest populaire Friese Beerenburg. “Robuust en eigenzinnig, dat is de smaak van Sonnema,” aldus de distilleerders. De geschiedenis van Sonnema ontdek je in het Sonnema bezoekerscentrum in Bolsward. Je duikt even terug in de tijd, naar 1860.

Promofilmpje en meer info:
https://hermanjansen.getbynder.com/web/78693076a5bb7702/sonnema-1860/?mediaId=01E22DAF-D353-40E3-BB0A207FDB84BBB7
www.sonnema.nl

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân,  biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Het nieuwe Sonnema jubileumglas met onderzetter.