Eén van de drukste terrassen van Friesland is 15 oktober 2020 helemaal leeg…..

Eén van de drukste terrassen van Friesland is 15 oktober 2020 helemaal leeg…..

Gevolgen nieuwe coronamaatregelen direct zichtbaar op De Merk in Workum

WORKUM (NL) – Het coronavirus heeft in Nederland te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Sinds woensdag 14 oktober 2020 22.00 uur gelden nieuwe landelijke maatregelen. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. De gisteren ingezette verscherping heeft een grote impact op de Friese samenleving en economie, bijvoorbeeld op bedrijven met een café of restaurant, al dan niet met een terras.

De Merk in Workum, één van de grootste en drukste pleinterrassen van Friesland, is leeg op de eerste dag van de tweede lockdown-periode, donderdag 15 oktober 2020.

Hotels mogen gasten blijven ontvangen voor een overnachting en hen eten en drinken aanbieden in het restaurant. Dat is echter niet toegankelijk voor anderen. Eet- en drinkgelegenheden mogen wel maaltijden en dranken bezorgen en een afhaalbalie inrichten, maar die service is voor exploitanten van restaurants op afgelegen plekken, zoals vele aan vaarwater gelegen zaken op het Friese platteland, geen bron van inkomsten. Die kunnen geen kant op.

De Merk in Workum
De gedeeltelijke lockdown was voor Albert Hendriks als vervoerder van koffers en fietsen van onderweg zijnde Elfstedenfietsers en –wandelaars (hotelgasten van Friesland Holland Travel Service) al op de eerste dag goed voelbaar en zichtbaar.
“Iedere dag rij ik langs het oude marktplein De Merk in Workum, één van de elf Friese steden. De Merk is al jaren een van de drukste terrassen van Friesland, maar gisteren, 15 oktober 2020, rond het middaguur, helemaal leeg. Daar word je niet vrolijk van.”

Grote schade
Hendriks, ook directeur van het bureau voor toerisme van Fryslân: “Friese horecabedrijven dachten tot voor kort de grote schade die ze voor 1 juni opliepen, in te kunnen halen met een goede zomer en een mooi najaar, met als kers op de taart de herfstvakantie. De maanden juni, juli, augustus en september waren bovengemiddeld goed voor de Friese gastvrijheidssector — bijna overal een topbezetting — maar de ‘lockdown light’ gooit nu echter roet in het eten.”

Contra corona (belangrijke links, verzameld door Friesland Holland Nieuwsdienst):
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen
www.khn.nl/kennis/alle-corona-informatie-op-een-rij
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/02/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes
www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
www.veiligheidsregiofryslan.nl/coronavirus/

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân,  biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De Merk in Workum, één van de grootste en drukste pleinterrassen van Friesland, is leeg op de eerste dag van de tweede lockdown-periode, donderdag 15 oktober 2020.

Gelukkig hebben we de foto’s nog (1): De Merk in Workum op 21 juli 2020, toen anderhalve meter afstand houden al een gebod was.

Gelukkig hebben we de foto’s nog (2): De Merk in Workum op 21 september 2020 toen anderhalve meter afstand houden al een gebod was.

Gelukkig hebben we de foto’s nog (3): De Merk in Workum op 25 augustus 2017 toen er nog helemaal geen sprake was van COVID-19.