Terschelling en zangeres Wende Snijders

Terschelling en zangeres Wende Snijders

Publicatiedatum: 15 December 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

In de bioscoop:

Zangeres Wende Snijders en fotograaf/filmer Oscar Seykers tijdens de productie van Thuis de Terschelling The Movie.
Zangeres Wende Snijders en fotograaf/filmer Oscar Seykers tijdens de productie van Thuis de Terschelling The Movie.

WEST-TERSCHELLING (NL) – In het Westend Theater op West-Terschelling vond woensdag 8 december 2010 de première plaats van ‘Thuis op Terschelling The Movie’. Een korte verfilming  (60 seconden) van de campagne ‘Thuis op Terschelling’ met in de hoofdrol de Muze van Terschelling, zangeres Wende Snijders.

Het verfilmen van de promotiecampagne met in de hoofdrol Wende Snijders is een initiatief van de Stichting Marketing en Promotie Terschelling (SMTP). Een en ander past in het streven om het eiland steeds weer op onconventionele wijze onder de aandacht te krijgen bij “bepaald publiek.”
VVV-baas Roelan Schroor: “Doel is een gevoel over te brengen. Het gevoel van thuis zijn op Terschelling. Thuis op Terschelling The Movie sluit naadloos aan op de sinds vier jaar gevoerde imagocampagne van de stichting.”

In de bioscoop
Uit de opnames die zijn gemaakt in juli 2010 zijn door fotografie- en filmechtpaar Oscar en Tineke Seykens en creatieve geest Rob Severein is een promo tot stand gekomen in een 60-, 30- en 20-seconden versie. De 20-seconden versie is in de vorm van een Movie-Graphics uitgevoerd. Een Movie Graphics is een uiting in stilstaande beelden die beweging suggereren.
De promotiefilm wordt in de maand december 2010 en van 10 maart tot  6 april 2011  als Movie-Graphics vertoond in 49 geselecteerde betere bioscopen in Nederland, waaronder Pathé Tuschinski te Amsterdam. De complete versie van Thuis op Terschelling The Movie is te zien www.thuisopterschelling.nl