The Ghost, the King and I zondag in Gaasterland

The Ghost, the King and I zondag in Gaasterland

Publicatiedatum: 23 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Bijzonder jazzconcert in Landgoed-Hotel Welgelegen

The Ghost, the King and I zondag in Gaasterland

HARICH (NL) – Jazzliefhebbers en fijnproevers moeten zondagmiddag 27 maart 2011 vrijhouden voor een trip naar hotel Welgelegen in Harich bij Balk. Daar treedt het trio ‘The Ghost, the King and I’ op.

Het heeft al op diverse podia gestaan in het buitenland, waaronder het Tokyo Jazz Festival en tijdens een tournee in Siberie. Bovendien is er al een tweede cd uitgebracht. Het concert begint om 15.00 uur. U kunt vooraf kaarten bestellen: Tel. 0514-605050 of per mail info@hotelwelgelegen.nl Entree € 22,50, inclusief thee/koffie en een glaasje Beerenburg in de pauze. Na afloop bestaat de mogelijkheid te genieten van een concertmenu, waarvoor men uiteraard moet reserveren.

Concert met een verhaal

“The Ghost, The King and I” werd in 2008 opgericht door de pianist Rob van Bavel. Het trio bestaat verder uit Frans van Geest (The Ghost) op contrabas en Vincent Koning (The King) op gitaar. Het driemanschap is geïnspireerd door de muziek van de drumloze jazztrio’s (Oscar Peterson, Art Tatum), maar de muziek krijgt een modernere uitvoering. Het repertoire bestaat uit eigen composities van Rob van Bavel en een aantal bewerkte jazz songs uit het Amerikaanse songbook repertoire.

De musici maken in Harich ook een uitstapje naar de klassieke muziek en spelen een spectaculaire trilogie van bewerkingen van Gershwin èn een bewerking van drie composities van Debussy, waaronder ‘Childrens Corner’. Klassieke invloeden worden vermengd met jazz waardoor een spannende vermenging van stijlen ontstaat. Tijdens het concert wordt over de muziek verteld en wordt er dieper ingegaan op de betekenis van componisten als Gershwin en Debussy voor de hedendaagse muziek.

Info hotel: http://www.landgoedhotelwelgelegen.nl/

Info Gaasterland: www.gaasterlandtouristinformation.nl