Tip. De Kruidhof opent seizoen met Paasconcert en rondleiding

Tip. De Kruidhof opent seizoen met Paasconcert en rondleiding

Publicatiedatum: 17 maart 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip

De Kruidhof opent seizoen met Paasconcert en rondleiding

Klassiek trio Kaleidotrio in De Kruidhof.
Klassiek trio Kaleidotrio in De Kruidhof.

BUITENPOST (NL) – Op zaterdag 4 april 2015 openen botanische tuin De Kruidhof en het IJstijdenmuseum hun deuren weer voor publiek. De eerste 100 bezoekers krijgen 10% korting op de planten in de grote, gratis toegankelijke Verkooptuin. De bezoekers van de botanische tuinen worden op Paasmaandag verrast met een gratis concert van het Spaans-Nederlandse Kaleidotrio en een rondleiding door de ontluikende Kruidhof.

Gratis Paasconcert en rondleiding
Op Paasmaandag 6 april vanaf 10.00 uur kunnen gasten in het tuincafé genieten van het Kaleidotrio. Een verrassend klassiek trio bestaande uit twee Spanjaarden en een Friese dame. Deze jonge muzikanten spelen vol passie klassieke gitaar, viool en fagot. Het repertoire varieert van bossanova tot tango, klassiek en barok. Het concert is geschikt voor iedereen die de klassieke muziek nog wil ontdekken of de kenner die nog steeds verrast wil worden.

Om 14.00 uur is er een gratis rondleiding door de ontluikende Kruidhof. De activiteiten zijn gratis. Gasten betalen op Paasmaandag slechts entree voor de tuinen en het IJstijdenmuseum.

Het meest gekruide park van Friesland, De Kruidhof in Buitenpost.
Het meest gekruide park van Friesland, De Kruidhof in Buitenpost.

Om het feestelijke openingsweekend compleet te maken krijgen de eerste 100 gasten vanaf 4 april een waardebon waarmee zij 10% korting op het ruime plantenassortiment van De Kruidhof krijgen.

De Kruidhof gaat Wild!
Ieder seizoen organiseert De Kruidhof allerlei activiteiten aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema ‘De Kruidhof gaat Wild’. Voor het eerst dit jaar organiseren 24 botanische tuinen in Nederland een gezamenlijke activiteit waarbij dit jaar Rode Lijst soorten, zogenaamde beschermde planten, in de hoofdrol staan. De Kruidhof verzorgt een expositie van bijzondere beschermde planten dwars door de tuinen en in het tuincafé. Daarnaast worden er weer volop workshops georganiseerd en kunnen gasten dit jaar zelfs per fiets met de boswachter verder het gebied in.

Meer informatie:
www.dekruidhof.nl