Tip: Paddenstoelen op de Schaopedobbe in de Friese Wouden

Publicatiedatum: 26 september 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Excursie zondag 6 oktober 2013

Paddenstoelen op de Schaopedobbe in de Friese Wouden

ELSLOO (NL) – De Schaopedobbe bij Elsloo in de Friese Wouden is een prachtig gebied waar in de herfst veel paddenstoelen groeien. Op zondag 6 oktober 2013 kunnen belangstellenden mee op een paddenstoelenexcursie onder leiding van Hans Baron, gids van It Fryske Gea.

De excursie start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Opgave voor deze excursie kan tot vrijdag 4 oktober 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. 0512- 381 448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 5,- en kinderen tot en met 12 jaar € 2,- per persoon.

Opruimers van de natuur
Paddenstoelen worden ook wel de opruimers genoemd van de natuur. Elke dag helpen ze de natuur een handje met opruimen. Dit doen ze door het afbreken van dood materiaal zoals afgevallen bladeren en dood hout. De Schaopedobbe biedt genoeg ‘voer’ voor paddenstoelen en op deze prachtige locatie komen tientallen verschillende soorten voor.

Natuurbescherming
It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan vijftig verschillende natuurgebieden – met een totale oppervlakte van 20.000 hectare – verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 28.000 leden en ruim 400 vrijwilligers.

Info: www.itfryskegea.nl
www.goudenfriesewouden.nl