Friese Merenfeest van 160.000 euro (!) voor gedeputeerde Kielstra belangrijker dan bevordering toerisme in Friese Wouden en Noordoost Friesland

Toerisme Friesland in de overgang of ondergang

Publicatiedatum: 10 juli 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Commentaar naar aanleiding van publicaties in de Leeuwarder Courant

Toerisme Friesland in de overgang of ondergang?

Fietsenmaker Klein Willink in Westendorp (Gelderland) is één van de 200 fietsenhandelaren in België, Duitsland en Nederland die de Friese Elfstedenroute in zijn zaak promoot.
Fietsenmaker Klein Willink in Westendorp (Gelderland) is één van de 200 fietsenhandelaren in België, Duitsland en Nederland die de Friese Elfstedenroute in hun zaak promoten.

In de Leeuwarder Courant van vandaag (vrijdag 10 juli 2015) staan twee interessante artikelen over recreatie en toerisme in Friesland, beide van Robert Jan Speerstra. Op de voorpagina meldt hij dat de provincie plannen heeft het Tjeukemeer (de Tsjûkemar) te dynamiseren door het jeugd- en actievriendelijk te maken. Die voornemens zijn zo oud als Methusalem, maar de ambtenaren van het Friese Merenproject halen ze nu weer uit het (Fries) museum. Maar dat terzijde.

Het tweede artikel gaat over de trage start van het vakantieseizoen. Het artikel is in grote lijnen ook correct, al moet men weten dat er ook veel bedrijven zijn die een prima voorseizoen hebben. Het hangt er van af in welke sector van de toeristische business je opereert. Fietsers, wandelaars, kitesurfers en 65-plussers weten de provincie heel goed te vinden. Maar jonge mensen, het onderwerp van Speerstra’s eerste artikel, liggen niet wakker van ‘Frieslaan’.
Het ene, het laat op gang komen van het vakantieseizoen, heeft ook met het andere, geen Spaans vermaak voor 18-plussers, te maken.

Lees meer Toerisme Friesland in de overgang of ondergang