Toeristenbureaus en VVV’s

Publicatiedatum: 4 juni 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst www.frieslandhollandnieuws.nl

Terherne heeft weer “VVV kantoor”

In de zomer zeven dagen van de week open!

TERHERNE (NL) – Cees de Jong uit Terherne, in het Kameleondorp bekend als veldwachter Zwart, heeft vandaag in het botenstation bij de brug een toeristisch informatiecentrum geopend. Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft kosteloos foldermeubels, een balie en borden beschikbaar gesteld in ruil voor de presentatie van alle Friesland Holland magazines en newspapermaps.

 
Een dergelijk bord krijgt een toeristisch informatiepunt van Friesland Holland op de gevel. Er komen ook vlaggen.
Klik op foto voor vergroting

De plaatselijke VVV, een steunpunt van VVV Mid Fryslân in een voormalige snoepwinkel, is sinds 1 april 2010 officieel ter ziele. De Jong, vroeger actief in de plaatselijke VVV, wil als actieve Terhernster de toeristische informatievoorziening in zijn dorp niet laten verpieteren.
“Ik heb hier een Kameleon- en Fryslân-shop en daar past een infocenter prima bij. Hier komen veel toeristen uit alle delen van Friesland. Ik heb deze week mijn idee bij Friesland Holland neergelegd en een paar dagen later had ik het meubilair en informatiemateriaal al in huis. Zaterdagmorgen komen de borden. Wij kunnen de toerist nu niet alleen de weg wijzen in het dorp, maar in heel Friesland. We verkopen naast snoep, ijs, boeken en souvenirs ook vaar-, fiets- en wandelkaarten.”

Het botenstation van Kameleon Terherne is het vertrekpunt van alle Kameleon rondvaarten, tochten naar het avontureneiland en diverse business events in het dorp. www.kameleonterherne.nl
Klik op foto voor vergroting

Schapruimte voor ondernemers
Plaatselijke ondernemers kunnen bij De Jong voor een zacht prijsje ruimte huren in één van de vele thematische schappen, zoals Bed and Breakfast en Yacht Charter. Het informatiepunt met winkel is nu, in het voorseizoen, van woensdag tot en met zondag dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, in juli en augustus zeven dagen van de week van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het ook elke dag open, net als het rondvaartbedrijf en het avontureneiland. De informatienummer van het Kameongebeuren en Tourist Information Terherne is 0566-689910. Het adres: Koailân 2, 8493 LA Terherne.

Info: www.kameleonterherne.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl