Tweeduizend bezoekers minder en toch zeer tevreden standhouders

Tweeduizend bezoekers minder en toch zeer tevreden standhouders

Boot Holland 2017

LEEUWARDEN (NL) – Minder bezoekers, maar niet minder goede bezoekers. Dat meldt manager Pieter Fokkema van de watersporttentoonstelling Boot Holland. 35.540 mensen kwamen tussen 10 en 15 februari 2017 naar de show in de Friese hoofdstad. In 2016 bezochten 37.622 watersportliefhebbers en Fryslân-fans de beurs.

Code geel van het KNMI op zondag 12 februari gooide roet in het eten wat het bezoek betreft, zo ook in Utrecht waar Friesland Holland deelnam aan de Fiets- en Wandelbeurs. Ook het uiteenvallen van het bassin voor demonstraties van stand up paddling (suppen), in de vroege morgen voor de opening, was niet bevorderlijk voor de toeloop, al wisten Frank Hettinga en Aukje Postma en andere supfans de leegte snel en goed te vullen met attributen als simulatoren. Maar niet getreurd, volgens Fokkema, die dit jaar voor het laatst de Friese indoor botenshow organiseerde, was het publiek meer dan voorgaande jaren geïnteresseerd in het kopen of huren van een boot en het aanschaffen van de daarbij behorende toeters en bellen. De publiekstrekkers waren de Varende Vakantievilla van Lieuwe Koonstra van Lecowa B.V. in Opeinde (gemeente Smallingerland, Drachten) en de Breedendam MTB van Albert Albert W. Gerritsma en Jan Leegstra, jachtbouwers te Leeuwarden. Ze hebben de boot van dik 1,2 miljoen euro verkocht!

Boot Holland 2018
In 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is, vindt van 9 tot en met 14 februari de 28-ste editie plaats. Die krijgt volgens de organisatoren een héél internationaal tintje.

[widgetkit id=”10″]

144 Foto’s van Boot Holland 2017 (enige seconden laadtijd). ©Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst

Meer info:
www.bootholland.eu

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief