“Velen verdwalen in het overweldigende aanbod op het internet”

“Velen verdwalen in het overweldigende aanbod op het internet”

Publicatiedatum: 23 December 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Jordy de Jong D-Reizen, Beste Reisadviseur van Friesland:

Jordy de Jong (links) adviseert op basis van kennis en ervaring.
Jordy de Jong (links) adviseert op basis van kennis en ervaring.

SNEEK (NL) – Jordy de Jong (25) is 23 december 2011 voor de tweede keer op rij benoemd tot Beste Reisadviseur van Friesland. De Jong is werkzaam bij D-reizen Vakantiewinkel te Sneek en is door het vakblad Reisrevue uitgeroepen tot beste reisadviseur van de provincie.

Als provinciewinnaar heeft De Jong 13 december 2011 een zware praktijktest ondergaan.
De landelijke winnaar wordt bekend gemaakt op de vakdag van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, 10 januari 2012.

Klant in stemming brengen

De Jong wist de jury te overtuigen met persoonlijke tips, gebruik van beeldmateriaal, creativiteit, open en eerlijkheid en op maat gesneden dienstverlening. De offerte die hij aanleverde om in aanmerking te komen voor deze titel was dan ook volledig voorzien van veel beeldmateriaal van het reisgebied, tips, een uitgebreid klantprofiel (dat aansluit op de wensen), een gespecificeerde prijs, een terugbelafspraak naar aanleiding van een offerte en een YouTubefilmpje van het desbetreffende vakantieland om de offerteaanvrager alvast in de reisstemming te brengen.

De jury, bestaande uit prominente vertegenwoordigers uit de reiswereld, heeft op basis van deze opdracht, een kennistest en een open vragenlijst uit elke provincie een winnaar benoemd. Samen met deze elf provinciewinnaars strijdt De Jong, sinds februari 2010 werkzaam als manager Vakantiewinkel bij D-reizen in Sneek, de komende maand om de felbegeerde titel ‘Reisadviseur van het jaar 2012.’ 

Offertecase

Jordy de Jong is overal thuis.
Jordy de Jong is overal thuis.

Al vanaf april van dit jaar werden alle 120 deelnemers uit Nederland wekenlang onderworpen aan een kennistest. De Jong wist hiermee dusdanig uit te blinken, dat hij bij de beste drie reisadviseurs van Friesland belandde. De drie reisadviseurs mochten vervolgens deelnemen aan de Masterclass van Solution Trainingen op het hoofdkantoor van sponsor transavia.com en een offertecase maken. De drie beste reisadviseurs van elke provincie van Nederland moesten een op maat samengestelde offerte maken naar Maleisië & Borneo voor twee personen. Jordy de Jong wist van de drie overgebleven Friezen de beste offerte te maken, waarmee hij uitgeroepen is tot Beste Reisadviseur van Friesland.

Inleven

Voor de tweede keer op rij de beste van Friesland. Jordy de Jong: “Mijn goede collega’s en ik leren veel van elkaar en proberen de klanten altijd te verrassen met een speciale vakantiereis. Daarbij is inleven in de beleving van de klant heel belangrijk en blijkbaar scoren we daarmee hoog. Velen verdwalen in het overweldigende aanbod op internet. Wij zijn er om de wens van de klant om te zetten in een reis die bij hen past. En dat ook nog voor dezelfde prijs of goedkoper dan wanneer men zelf via internet iets boekt. Een groot voordeel is ook dat wij bij D-reizen onafhankelijk zijn en creatief mogen zijn in de keuze uit bestaande producten van de verschillende touroperators. Het zou me niet verbazen dat die mogelijkheid ons gewoon beter maakt…met deze prijs tot gevolg. En nu nog de landelijke verkiezing. Daar ook goed scoren zou helemaal geweldig zijn.”

Info D-reizen Sneek:

D-reizen Vakantiewinkel Sneek
Oosterdijk 47
8601BP Sneek
Tel: 0515 – 651102
email: dr1399@d-reizen.nl
internet: www.d-reizen.nl