Vier Friese jachtverhuurders houden 2 en 3 april open huis

Vier Friese jachtverhuurders houden 2 en 3 april open huis

Publicatiedatum: 31 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Blik achter de schermen van een werf

GROU (NL) – GJS Yachtcharter in Grou, Yachtcharter De Schiffart in Terherne, Veldman Yacht Charters en Zijda Yachting in Sneek houden zaterdag 2 en zondag 3 april 2011 open huis.

De genoemde ondernemingen verhuren niet alleen motorjachten, maar bouwen ze ook en verlenen alle services. Ze beschikken alle over een eigen jachthaven met eigen overdekte en openlucht parkeerfaciliteiten. Bezoekers kunnen vrijblijvend en kosteloos een proefvaart maken en zien dat bij het verhuren van een motorboot veel komt kijken om de huurder een zorgeloze vakantie te kunnen garanderen. Technisch gezien heeft een modern motorjacht veel weg van een grote camper op een truckchassis.

Duurzaam varen. Steeds meer mensen huren een weinig energieverbruikend motorjacht omdat ze dan mobiel zijn en het comfort bij zich hebben van een luxe appartement of vakantiehuis.Door een consistent onderhoudsbeleid en voortdurende upgrading van stalen huurjachten, die vaak veel solider en luxer zijn dan privéjachten, gaan ze tientallen jaren mee. Stalen motorjachten met een mooie, tijdloze rompvorm kunnen tamelijk eenvoudig opgewaardeerd en geactualiseerd worden. Door de lange levensduur van een stalen motorjacht zijn de huurprijzen laag, in Friesland aanzienlijk lager dan in de omringende landen, terwijl de boten veel completer zijn. Bijna alle 2.000 huurboten in Friesland zijn daar ook gebouwd. Bovendien exporteren Friese werven jaarlijks honderden naar het buitenland. Info: www.hollandboats.info

 In optimale staat. Jachtverhuurders die aangesloten zijn bij het Friese samenwerkingsverband Boat Charter Holland (www.boatcharterholland.nl) houden hun schepen in topconditie. Verhuurder Arend de Schiffart uit Terherne: “Natuurlijk merken wij als watersportonderneming ook een en ander van de recessie, maar die vererger je als je je bron van inkomsten niet in optimale staat houdt. De consument is niet minder kritisch in crisistijd, maar juist oplettender. Hij probeert zoveel mogelijk waar voor zijn geld te krijgen. Door je boten in topstaat te houden — we refitten ze ieder jaar — waarborg je niet alleen de komst van huurders op korte termijn, maar behoud je ook je goede naam op de lange termijn. Als je één keer de aandacht voor je vloot, in feite een enorm kapitaal, verslapt, haal je die achterstand later haast niet weer in. En als de economie weer aantrekt, zo als nu het geval is in Duitsland, ben je gelijk klaar voor de aanwas. Bovendien kom je jezelf altijd weer tegen bij achterstallig onderhoud, want pech onderweg zal dan ongetwijfeld toenemen en dus moet jouw technische dienst vaker uitrukken. Dat kost veel inspanning, vaak op gekke locaties, en is een aanslag op het vaarplezier van je klant.

Duurzaam varen. Steeds meer mensen huren een weinig energieverbruikend motorjacht omdat ze dan mobiel zijn en het comfort bij zich hebben van een luxe appartement of vakantiehuis. Door een consistent onderhoudsbeleid en voortdurende upgrading van stalen huurjachten, die vaak veel solider en luxer zijn dan privéjachten, gaan ze tientallen jaren mee. Stalen motorjachten met een mooie, tijdloze rompvorm kunnen tamelijk eenvoudig opgewaardeerd en geactualiseerd worden. Door de lange levensduur van een stalen motorjacht zijn de huurprijzen laag, in Friesland aanzienlijk lager dan in de omringende landen, terwijl de boten veel completer zijn. Bijna alle 2.000 huurboten in Friesland zijn daar ook gebouwd. Bovendien exporteren Friese werven jaarlijks honderden naar het buitenland. Info: www.hollandboats.info
In optimale staat. Jachtverhuurders die aangesloten zijn bij het Friese samenwerkingsverband Boat Charter Holland (www.boatcharterholland.nl) houden hun schepen in topconditie. Verhuurder Arend de Schiffart uit Terherne: “Natuurlijk merken wij als watersportonderneming ook een en ander van de recessie, maar die vererger je als je je bron van inkomsten niet in optimale staat houdt. De consument is niet minder kritisch in crisistijd, maar juist oplettender. Hij probeert zoveel mogelijk waar voor zijn geld te krijgen. Door je boten in topstaat te houden — we refitten ze ieder jaar — waarborg je niet alleen de komst van huurders op korte termijn, maar behoud je ook je goede naam op de lange termijn. Als je één keer de aandacht voor je vloot, in feite een enorm kapitaal, verslapt, haal je die achterstand later haast niet weer in. En als de economie weer aantrekt, zo als nu het geval is in Duitsland, ben je gelijk klaar voor de aanwas. Bovendien kom je jezelf altijd weer tegen bij achterstallig onderhoud, want pech onderweg zal dan ongetwijfeld toenemen en dus moet jouw technische dienst vaker uitrukken. Dat kost veel inspanning, vaak op gekke locaties, en is een aanslag op het vaarplezier van je klant.”

Info GJS Yachtcharter in Grou: www.gjs-charter.nl

Info De Schiffart Yachtcharter in Terherne: www.schiffart-yachtcharter.com

Info Zijda Yachting in Sneek: www.zijda.nl

Info Veldman Yacht Charters in Sneek: www.vyc.nl