Fryslân Fan: Hilda Boesjes

Fryslân Fan: Hilda Boesjes

Publicatiedatum: 31 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Hilda Boesjes

Hilda Boesjes-Beljon uit Lemmer is sinds 1 januari 2011 directeur van het nieuwe bezoekerscentrum bij het Ir. D.F. Woudagemaal, het stoomgemaal bij Tacozijl ten westen van Lemmer.

Hilda was onder andere directeur van de evenementen Friesland Vaart en de Friese Havendagen. Daarnaast speelt ze een belangrijke rol bij de bijzondere marketingcampagnes voor Terschelling waarbij o.a. wordt samengewerkt met Ellen ten Damme en Wende Snijders. Ook is ze nauw betrokken bij de activiteiten en de promotie van de Zeesleepboot Holland. Verder is ze bestuurslid van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen.

Journalist

Hilda is haar carrière in de publiciteitswereld begonnen bij Albert Hendriks Journalistiek & Publiciteit in Wolvega, waar ze de opleiding Journalistiek volgde en jaren werkte als verslaggever voor verschillende streekbladen waarvoor het persbureau werkte. De nog steeds bestaande nieuwsdienst is inmiddels een internationale leverancier van toeristisch nieuws over Fryslân en ook van Frysk Nijs. Het bureau voor toerisme Friesland Holland is een dochteronderneming van Albert Hendriks.

Hilda Boesjes-Beljon aan boord van de Zeesleepboot Holland (foto T. Schoonhoof St. Zeesleepboot Holland).

Het bezoekerscentrum naast het stoomgemaal ten westen van Lemmer gaat in het najaar open. 'Een abstracte doos op pootjes', zo omschrijft architect Wytze Bouma van Jelle de Jong Architekten uit Lemmer het nieuwe bezoekerscentrum in het blad Cobouw. ( foto Rein Couperus).

Hilda Boesjes-Beljon aan boord van de Zeesleepboot Holland (foto T. Schoonhoof St. Zeesleepboot Holland).
Het bezoekerscentrum naast het stoomgemaal ten westen van Lemmer gaat in het najaar open. “Een abstracte doos op pootjes”, zo omschrijft architect Wytze Bouma van Jelle de Jong Architekten uit Lemmer het nieuwe bezoekerscentrum in het blad Cobouw. ( foto Rein Couperus).

Bezoekerscentrum

In het najaar van 2011 wordt het nieuwe bezoekerscentrum van het Woudagemaal geopend. In dit bijzondere centrum worden bezoekers vertrouwd gemaakt met de wereld van het waterbeheer, het belangrijke werk van Wetterskip Fryslân en de rol die het Woudagemaal daarin speelt. Het Woudagemaal is het oudste en grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het bezoekerscentrum krijgt een internationale uitstraling. Ook nu al wordt het gemaal regelmatig bezocht door buitenlandse delegaties met interesse voor waterbeheer in onze Nederlandse delta. Naast de gewone bezoeker richt het bezoekerscentrum zich ook op scholen en opleidingsinstituten. Bij het slaan van de eerste paal in juni 2010 sprak dijkgraaf Paul van Erkelens de wens uit dat iedere basisschoolleerling in Fryslân in de toekomst in elk geval één keer het Woudagemaal bezoekt.

“Mevrouw Boesjes is in staat om het Woudagemaal als UNESCO Werelderfgoed te promoten in Fryslân, Nederland en daarbuiten”, aldus Arie Kranendonk, voorzitter van het bestuur van de Stichting Woudagemaal.

 Info: www.woudagemaal.nl