Viswijven houden huis op Boot Holland

Viswijven houden huis op Boot Holland

Publicatiedatum: 5 februari 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

‘Wie moet er nog háring? ‘Wie moet er nog sprót?’

Viswijven houden huis op Boot Holland

Het viswijvenkoor Grietje Sprot in actie tijdens de Strontrace van 2013 in Workum.
Het viswijvenkoor Grietje Sprot in actie tijdens de Strontrace van 2013 in Workum.

LEEUWARDEN (NL) – Viswijf is niet de meest vleiende opmerking die je ten overstaan van een dame van 50 jaar of ouder kunt maken, maar in Hindeloopen zitten 16 vrouwen van het viswijvenkoor ‘Grietje Sprot’ er helemaal niet mee. Zij, zangeressen van een andere kaliber dan Beyoncé en Madonna — maar qua aanpak niet minder frivool — treden zaterdag 8 februari 2014 tussen 15.00 en 17.00 uur op in de stand van de toeristenorganisatie Friesland Holland in de Saksenhal, naast de motorjachtensteiger.

Public relations manager Conny de Vries: “We zijn opgegroeid aan de waterkant. We houden van vis en van zingen en zo is het gekomen. Eind 1993 is het viswijvenkoor Grietje Sprot opgericht.
Op ons zilte repertoire staan Fries- en Nederlandstalige liedjes over vis, over de zee, over vissers en zeelui. En, niet te vergeten, over de liefde, vreugde en verdriet. We begeleiden onszelf op accordeon, trekzak, concertina en ritme-instrumenten en we dragen werkkleding, zoals die ook door de vissersvrouwen rond 1920 in de verschillende Nederlandse kustplaatsen gedragen werd.”

Boekingen
Het viswijvenkoor uit Hindeloopen en omgeving treedt tegen een kleine vergoeding graag op op haven- en straatfestiviteiten, visserijdagen en andere evenementen.
Inlichtingen: Dieuwke de Vries, 0613046791 of janwyt@ziggo.nl

Info: www.grietjesprot.nl
www.boot-holland.nl